GoT: A man without honor

Written by on 15 Μαΐου 2012

   Στο 7ο επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς με τίτλο “ένας άνδρας χωρίς τιμή” δεν είδαμε κάτι συνταρακτικό.

Οι γνωστοί πρωταγωνιστές κάναν τις κινήσεις τους και προσωπικά πιστεύω οτι πρέπει να γίνουν τρελά πράγματα στα επόμενα 3 επεισόδια για να έχουμε το επικό τέλος της πρώτης σεζόν. 
Είναι νομίζω αχρείαστο να βάλω Spoiler Alert  άλλα θα το πω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις…
Ακολουθεί σχολιασμός του 7ου επεισοδίου, βλέποντας τις εξελίξεις απο τόπο σε τόπο…
                               Winterfell

    Ο Θήον Γκρέιτζοη ξύνεται να το φάει το κεφαλάκι του… Αφού τον ξελόγιασε η “άγρια” στο προηγούμενο επεισόδιο το σκάει με τους δύο μικρούς Στάρκ και τον Χόντορ (αγαπημένος χαρακτήρας, λέει σοφά πράγματα), ο Θήον στέλνει ξοπίσω τους τα κυνηγόσκυλα… 
   Οι τέσσερις φυγάδες φτάνουν σε ένα κτήμα που στο 6ο επεισόδιο ο μικρός Στάρκ είχε δώσει δύο ορφανά να μεγαλώσουν… Ο Θήον φτάνει εκεί και το επόμενο που βλέπουμε είναι τα δύο καμμένα πτώματα παιδιών κρεμασμένα στη μέση του Winterfell.
Προσωπική άποψη τα παιδιά δεν παίζει να έχουν πεθάνει και οι μέρες του Θήον στη σειρά είναι μετρημένες…. Θα δούμε όμως το τέλος είναι κοντά….
              Βόρεια του Τείχους  
Αφού η κοπελιά Γουάιντλινγκ κάνει πονηρές προτάσεις στον (παρθένο) Σνόου και ένα κήρυγμα περί ελευθερίας και δικαιώματος στις βόρειες περιοχές, θα ξεφύγει και θα τον οδηγήσει σε ενέδρα όπου και θα πιαστεί απο μια ομάδα Γουάιντλινγς που θα τον οδηγήσουν στον Μάνς Ρέιντερ, το πρώην “κοράκι” και τον στρατό του απο “ελεύθερους ανθρώπους”.
Πιστεύω οτι ο Μανς Ρέιντερ θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον και ίσως επηρεάσει τον Σνόου και τα πιστεύω του.
                                               WesterlandsΚαι εδώ γίνεται ένας χαμός. Όσο ο Ρόμπ Στάρκ φεύγει με την Ταλίσα για να διαπραγματευτεί την παράδοση διπλανής πόλης, ο Τζέιμι Λάννιστερ το σκάει απο το κελί σκοτώνοντας τον ξάδερφο του και τον φρουρό. Δεν πάει όμως μακριά και αφού τον πιάνουν ο πατέρας του φρορού ζητάει το κεφάλι του Λάννιστερ. Η Σταρκ όμως το αρνήτε ξέροντας πόσο σημαντικό χαρτί είναι ο Λάννιστερ. Το βράδυ όμως ξεσπά αναταραχή ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν το κεφάλι του τώρα και σε αυτούς που  ακούν πιστά τις εντολές της Σταρκ… Συμπέρασμα ούτε ο Λάννιστερ έχει πολύ χρόνο ζωής, αλλά ποιος ξέρει τι θα γίνει….. 
                                           HarrenHall Μέσα στο χαμό που επικρατεί ψάχνοντας τον δολοφόνο, η Άρυα με τον μεγάλο Λάννιστερ έχουν μια συζήτηση για την ιστορία του Harrenhall αλλά και των Ταργκαίριεν με τους Δράκους τους. Αυτό που κράτησα ήταν οτι και τους τρεις δράκους τους καβαλούσαν ο Αίγκον Ταργκαίριεν ο Πρώτος και οι δύο αδερφές του… Ενώ η Νταϊνέρις έχει τρεις δράκους και αυτή… Να περιμένουμε κάτι ανάλογο?
                                              Kings Landing


Η Σάνσα είχε την τιμητική της σ’ αυτό το επεισόδιο. Στην αρχή πάει να ευχαριστήσει τον “σκύλο” που την έσωσε απο τους βιαστές στο προηγούμενο επεισόδιο. Ξεκινούν όμως μια συζήτηση περί σκοτωμών για να τις δώσει ο “σκύλος” την απάντηση που βλέπουμε στη εικόνα. Είμαι ο μόνος που βλέπω μια περίεργη σχέση μεταξύ τους?  
 Παράλληλα όμως έχει και την πρώτη της περίοδο, πράγμα που την καταστεί έτοιμη να κάνει τα παιδιά του (χλεμπονιάρη) Βασιλιά Τζόφρι, προσπαθεί να το κρύψει αλλά δεν τα καταφέρνει και έτσι καταλήγει με την Σέρσει να της λέει συμβουλές για αυτά που θα συναντήσει στο μέλλον
 Μιλώντας για την Σέρσει… αυτή κάνει μια συζήτηση με τον Τύριον μιλώντας για την σχέση της με τον αδερφό της και τα παιδιά που αποκτήσανε. Παράλληλα μιλάνε για τα αιμομικτικά παιδιά των Ταργκαίριεν και το πως τα μισά απο τα παιδιά τους κατέληγαν τρελά ή χαζά…….μας θυμίζει κάτι η περιγραφή??????Τζόφρι?????
  Παράλληλα να πούμε οτι ο Στάνις με 200 πλοία πηγαίνει προς Kings Lanting… Θα έχουμε μάχη στα επόμενα επεισόδια i think…. 
                             Qarth


 Ο κλέφτης των Δράκων εμφανίζεται…Η συνεργασία του πλουσιότερου ανθρώπου της Κάρθ και του αρχηγού των μάγων αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια και της Νταινερις αλλά και των υπόλοιπων 11 του συμβουλίου που καπάκι σκοτώνονται απο κλώνους του Μάγου!!!!! Παράλληλα μας λένε οτι οι δράκοι αλλά και η Νταινέρις θα κρατηθούν όμηροι…Πάντως αυτό το ενδεχόμενο με ξενερώνει απίστευτα, ολόκληρη Καλισι και Μητέρα των Δράκων και Θυελλογέννητη αιχμάλωτη της πιο άσχημης φάτσας μάγου ever….
             Map of Westeros and Essos

Δεν είχαμε κάποια κίνηση αυτή την εβδομάδα εκτός του Στάνις που κατευθύνεται προς Κings Landing μέσω της Στενής Θάλασσας… Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist