GoT: Blackwater

Written by on 31 Μαΐου 2012

Μετά απο καιρό μπορώ να πω οτι το επεισόδιο του Game of Thrones ήταν εκπληκτικό!!!

Είχε μια κινηματογραφική αισθητική που σπάνια βλέπεις στην τηλεόραση…

Αυτό το επεισόδιο αφιερώθηκε αποκλειστικά στην απόβαση του Στάνις στο Kings Landing, χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με τους υπόλοιπους (σοφή επιλογή για μένα) και το αποτέλεσμα ήταν ένα επεισόδιο που με άφησε άφωνο. Για να δούμε λοιπόν τι έγινε στο επεισόδιο.

Έχουμε λοιπόν τον Στάνις να κατευθύνεται προς την πόλη  ενώ η άμυνα είναι οργανωμένη και περιμένει.

Ο Τύριον βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο που ετοίμαζε που δεν είναι άλλο απο το κλασσικό καράβι γεμάτο εκρηκτικά που θα σκάσει ακριβώς στο κέντρο του στόλου.

Τελικά το τρίκ πιάνει και μετά απο μια μεγαλειώδης έκρηξη δεκάδες πλοία καταστρέφονται.

Ο Στάνις δεν τα παρατάει όμως κάνει απόβαση και ετοιμάζεται να καταλάβει την πόλη η οποία εύκολα καταλαβαίνουμε οτι είναι σε δύσκολη θέση. Ο πρώτος που αποστατεί είναι ο Σκύλος ( ο οποίος έδειξε τον τεράστιο φόβο του για τη φωτια…κράτα το αυτό για το μέλλον σίγουρα θα μας χρειαστεί).

Παράλληλα παρακολουθήσαμε όσα γίνανε στο καταφύγιο στο οποίο ήταν οι γυναίκες, ανάμεσα στην Σέρσεϊ και την Σάνσα. Να πω εδώ οτι η Σάνσα ανεβαίνει στην υπόληψη μου σιγά σιγά.

Η Βασίλισσα λοιπόν κάνει μια εκ βαθέων συζήτηση με την μικρή στην οποία διακρίνω μια βαθιά ζήλια και πολλά πολλά κόμπλεξ… τι περίμενα όμως απο κάποια που πηδιέται με τον αδερφό της…Όταν μαθαίνει όμως οτι η μάχη χάνεται διατάζει να πουν στον Τζόφρι να πάει στο δωμάτιο του για να φυλαχτεί.

Αυτός, ο οποίος διεκδικεί το βραβείο πιο αντιπαθή χαρακτήρα σε σειρά, φεύγει και αφήνει ένα στρατό χωρίς ηθικό και χωρίς αρχηγό. Είναι ώρα λοιπόν να λάμψη ο Τύριον.

Βγάζει ένα λόγο που ακόμα και εμένα που καθόμουν στον καναπε πώρωσε και οδήγησε τον στρατό, μέσα απο υπόγεια περάσματα στην πλάτη του εχθρού. Εκεί όμως αντιλαμβάνονται οτι υστερούν κατά πολύ αριθμητικά.

Και εκεί που είσαι σίγουρος για την νίκη του Στάνις, σκάει μύτη το ιππικό με τον  Τάιγουιν Λάννιστερ ο οποίος σοφά συμμάχησε με τους δεύτερους πιο πλούσιους του Westeros τους Tάιρελς.

Εν το μεταξύ στη μάχη ο Τύριον δέχεται ένα καίριο (?) χτύπημα και πέφτει. Αυτός όμως που τον χτυπάει είναι ο σερ Μαντον(σύμμαχος), αλλά και η έκφραση του Τύριον δείχνει έκπληξη ετοιμάζοντας μας για ένα ακόμα cliffhanger…


    Τέλος αφήνω την πρόταση του Hound να φύγουν αυτός και η Σάνσα για το Βορρά. Αυτή η σχέση μεταξύ τους φαινόταν οτι οδηγούσε σε κάτι τέτοιο, να δούμε και τον Hound ερωτευμένο….με την Σάνσα….Θα είναι ενδιαφέρον τι λές.

Ένα επεισόδιο λοιπόν που αν δεν είναι το καλύτερο μέχρι τώρα, είναι το καλύτερο, σίγουρα της σεζόν. Το θέμα είναι οτι το επόμενο θα είναι το φινάλε και θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια απο τα υπόλοιπα. Περιμένω…

Να πούμε εδώ οτι το επεισόδιο το έγραψε ο ίδιος ο Μάρτιν και απο οτι ακούγεται δυσκολεύτηκε να προσαρμόσει τη μάχη του βιβλίου του με τα (οικονομικά) δεδομένα της τηλεόρασης. Φαντάσου τι γίνετε στο βιβλίο…

 

    Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist