Handpoke Tattoos: pros and cons

Written by on 12 Δεκεμβρίου 2019

To do or not to do, that is the question!

Τα τελευταία χρόνια τα stick and poke tattoos έρχονται ξανά στο προσκήνιο και καταλαμβάνουν μια αξιοσέβαστη θέση στην κουλτούρα της δερματοστιξίας. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο παλιά τεχνική και, αδιαμφισβήτητα, η πιο απλή που επικρατεί πλέον. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αναρωτιούνται για τα υπέρ και τα κατά, so here we are! Let’s talk about pros and cons:

Ποια είναι η αίσθηση; Είναι ασφαλή για εμένα; Πόσο χρόνο παίρνουν;

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα handpoke tattoos πονάνε πολύ, αλλά η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο μόνος λόγος που κάποιος έχει την αίσθηση ότι πονάει περισσότερο είναι επειδή βλέπει τη βελόνα κάθε φορά που εισέρχεται στο δέρμα, κάτι που δε συμβαίνει με τα machine tattoos. Ξεχνούν ότι και το μηχανάκι κάνει ακριβώς το ίδιο, απλά περισσότερες φορές το λεπτό, απλά δε μπορούν να δουν τις βελόνες.

Γενικά, θεωρείται ως μια διαδικασία που δεν πονάει πολύ (low-level tattoo pain), δεν είναι δυσάρεστη και διαφέρει πολύ απ’ το μοτεράκι. Πολλές φορές δύναται να μην υπάρξει καν πρήξιμο, σπάνια βλέπουμε αίμα και δεν ξεφλουδίζει ποτέ ή σχεδόν ποτέ (ανάλογα με το δέρμα και τη φροντίδα που παρέχεται). Πολλοί, εσφαλμένα, αντιλαμβάνονται τη handpoke διαδικασία ως προετοιμασία για τη δουλειά με μηχανάκι, δίχως να κατανοούν ότι είναι μια ολοκληρωμένη τεχνική, και διόλου ερασιτεχνική πολλές φορές, μιας και υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες με εξαιρετικές handpoke δουλειές εκεί έξω.

Είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι το περιβάλλον ενός studio είναι πιο ασφαλές, αλλά και το σπίτι σου μπορεί να είναι το ίδιο safe υπό προϋποθέσεις. Αναφορικά με την υγιεινή και την ασφάλεια, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι η καθαριότητα και η αποστείρωση των εργαλείων είναι δεδομένη. Ιδανικά, όμως, είναι επιθυμητό να γνωρίζεις και να εμπιστεύεσαι τον καλλιτέχνη στον οποίο θα απευθυνθείς.

Τα handpoke tattoos σίγουρα παίρνουν περισσότερο χρόνο απ’ τα τατουάζ με μοτεράκι. Με το μοτεράκι οι γραμμές γίνονται εύκολα και γρήγορα, ενώ στα stick and pokes, ο καλλιτέχνης πρέπει να πάρει το χρόνο του ώστε να δημιουργήσει τις γραμμές με κουκκίδες. Το πρώτο πέρασμα συνήθως είναι υποτυπώδες και η ίδια διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί μέχρι να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως η ταχύτητα της διαδικασίας δεν εξαρτάται μονάχα από τον καλλιτέχνη, εξαρτάται και από τον αποδέκτη αυτού του έργου. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως αν και οι δυο γουστάρουν τη διαδικασία και υπάρχει διάλογος και όμορφα συναισθήματα, όλα τελειώνουν πολύ πιο γρήγορα απ’ το αναμενόμενο!

Instagram: @mightyfouxfurby

Επουλώνονται γρήγορα; Is their love forever?

Όλα τα handpoke tattoos διαφέρουν και, ως επί το πλείστον,επουλώνονται πιο γρήγορα από τα άλλα κι αυτό διότι προκαλείται πολύ μικρή «ζημιά» στο δέρμα και το οποιοδήποτε πρήξιμο εξαφανίζεται μετά από λίγη ώρα. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι κοινή για όλα τα τατουάζ και η φροντίδα που απαιτείται είναι η ίδια.

Τα handpoke tattoos σου είναι πολύ δύσκολο να γεράσουν μαζί σου, ειδικά αυτά που είναι σε περιοχές που συχνά καθαρίζεις και πλένεις, όπως τα δάχτυλα. Είναι πιο «αχνά», αλλά η διατήρησή τους στο δέρμα σου εξαρτάται και από εσένα και τη φροντίδα που τους δίνεις. Επιπλέον, εφόσον θεωρείς ότι αρχίζουν να ξεβάφουν μετά από καιρό, μπορείς να τα ξαναπατήσεις, εάν ακόμη τα θες πάνω σου, αλλιώς “let them fade, babe!”.

Υπάρχει ένας καλός λόγος να τα δοκιμάσω;

ΦΥΣΙΚΑ! Οι λόγοι είναι πολλοί κι όχι μόνο ένας! Αρχικά, τα handpoke tattoos είναι συνήθως πιο οικονομικά απ’ τα machine tattoos. Είναι τόσο affordableπου πολλές φορές δε μπορείς να το πιστέψεις πως κάτι τέτοιο είναι δυνατόν! Ανεξάρτητα, όμως, από το οικονομικό  κομμάτι, υπάρχει και το πνευματικό. Ο κάθε καλλιτέχνης έχει τη δική του αντίληψη περί αισθητικής και πνευματικότητας και απ’ τη στιγμή που υπάρχουν τόσες απόψεις όσοι κι οι καλλιτέχνες είναι πολύ ενδιαφέρον να δοκιμάσεις να τους προσεγγίσεις και να αποκτήσεις ένα κομμάτι τους.

To handpoke tattoo θεωρείται πιο δυσεύρετο και πιο underground, έχει τις δικές του ιδιαίτερες πτυχές κι αν επικεντρωθείς στη διαδικασία, διακρίνεις αμέσως την ποιότητα της όλης τεχνικής. Μπορείς να ακούσεις τον ήχο της βελόνας, το ρυθμό, μπορείς να αισθανθείς την οικειότητα του καλλιτέχνη με το δέρμα, αλλά και με εσένα. Η εμπειρία είναι περισσότερο προσωπική και πνευματική. Δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης και ένα αλλιώτικο δέσιμο, το οποίο οι περισσότεροι το εκτιμούν και το προτιμούν εφόσον το έχουν νιώσει μια φορά.

Τέλος, είναι αλήθεια πως αν τα handpoke tattoos έχουν τη δύναμη να αποδείξουν κάτι, αυτό είναι πως η τεχνολογία δε μπορεί να διαφοροποιήσει και να ραφινάρει την αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων και την skin-to-skin επαφή.

Instagram: @mightyfouxfurby

Στο επόμενο άρθρο: Extraterrestrial Hand Poke Artists Vol. 1
Επικοινώνησε με την MightyFouxFurby για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού!

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist