Έκανα handpoked tattoo. Μου άρεσε!

Written by on 8 Νοεμβρίου 2019

H φράση αν κάνεις ένα tattoo ή δεν θα κάνεις άλλο ή δεν θα σταματήσεις ποτέ, ισχύει. Επίσης ισχύει και το ότι το tattoo είναι εθιστικό. Ο πόνος της βελόνας επηρεάζει ορμονικά και γενικά βγάζεις γούστα. Αν το συνδυάσεις αυτό με το “νόημα” που μπορεί να έχει το κάθε tattoo σε ένα άτομο τότε εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει γιατί ο κόσμος που αγαπάει το tattoo, το αγαπάει στα αλήθεια.

Υπάρχει όμως και το άλλο level. Αυτοί που θα ψάξουν την τέχνη, θα μελετήσουν τεχνικές, στυλ, καλλιτέχνες. Θα ήθελα να θεωρώ τον εαυτό μου έναν από αυτούς αν και δεν κοσμούν το σώμα μου πολλά κομμάτια.

Θα έλεγα ότι λειτουργώ με ένστικτο και κυνικότητα. Όταν υπάρχουν χρήματα στην τσέπη κι έχω καιρό να χτυπήσω κάτι, με πιάνει μια ανάγκη: ψάχνομαι, κοιτάω σχέδια και τσεκάρω καλλιτέχνες. Κάπως έτσι έπεσα πάνω στην MightyFouxFurby.

Τα σχέδια της με τράβηξαν αμέσως καθώς είχε ανεβάσει στο instagram τόσο κομμάτια από σειράρες (Bojack Horseman, Rick and Morty) αλλά και σχέδια που δίνουν το σωστό positive μήνυμα προς το γυναικείο σώμα κάθε είδους, σχήματος, χρώματος κτλ.

Αμέσως μετά βλέπεις ότι χτυπάει μόνο Handpoked!
Δεύτερον η MightyFouxFurby είναι φίλη μου!

Τα μηνύματα ανταλλάχθηκαν αμέσως, αποφασίσαμε για τα σχέδια και το πρώτο session έγινε μερικές εβδομάδες μετά. Ορίστε οι εντυπώσεις μου από το πρώτο μου Handpoked Tattoo:

Make Pizza not War

Πόνος

Το Handpoked μοιάζει με το παραδοσιακό τρόπο που ξεκίνησε το tattoo. Μια βελόνα δεμένη γύρω από ένα ξύλο. Η δουλειά γίνεται με το χέρι χωρίς μηχανάκι και γίνεται αργά-αργά, τελίτσα-τελίτσα. Όχι, ο πόνος δεν είναι πιο ισχυρός από το απλό tattoo, αλλά η δουλειά γίνεται πιο αργά. Άρα εξαρτάται από την προσωπική σου ανοχή και αντοχή.

Προσωπικά, το μηχανάκι μου θυμίζει τον πόνο από ξυράφι, ενώ το handpoked είναι ο κλασσικός πόνος του τσιμπήματος.

Φιλικό προς το Δέρμα!

Με έκπληξη παρατήρησα ότι το handpoked ήταν πολύ πιο φιλικό με το δέρμα. Καθώς χτυπάς ένα tattoo ο καλλιτέχνης σε σκουπίζει και αφαιρεί το μελάνι που πετάει το δέρμα και το αίμα που βγαίνει.

Στην περίπτωση του handpoke δεν είδα σταγόνα αίματος ενώ το μελάνι που πετούσε το δέρμα ήταν ελάχιστο.

Available strip from MightyFouxFurby

Επούλωση

Σταμάτησα να βάζω αλοιφή τέσσερις μέρες μετά το session! Το δέρμα μου ήταν θεραπευμένο και η ξηροδερμία ελάχιστη. Ο χρόνος σε σύγκριση με το tattoo με μηχανάκι πολύ πιο σύντομος. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες συνέχισα να φροντίζω περιστασιακά το σημείο με αλοιφή απλά και μόνο για τις άκρες που κρατάνε ακόμα, μια ελαφρά ξηροδερμία…

Γιατί να επιλέξω το Handpoked;

Το handpoked είναι ότι πρέπει για κάποιον που θέλει να το πάει στο επόμενο level. Είναι ψαγμένο, είναι πιο φιλικό με το σώμα, αλλά προϋποθέτει και τη δέσμευση των ωρών που θα διαθέσεις για το tattoo.

Επίσης, το γεγονός ότι αποτελείται από τελείες (dotwork) σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης θα πρέπει να έχει το ταλέντο να χρησιμοποιήσει την ιδιαιτερότητα αυτή στο ίδιο το σχέδιο, δίνοντας του την ιδιαιτερότητα που χαρακτηρίζει τα handpoked tattoo.

Τέλος, στην Ελλάδα θα βρεις ελάχιστους που να ειδικεύονται στο handpoked. Στη Θεσσαλονίκη, αν δεν κάνω λάθος, η MightyFouxFurby είναι η μόνη. Μπορείς να τη βρεις σε Facebook και Instagram για να τσεκάρεις δουλειές και να κλείσεις ραντεβού.

Το handpoked αλλά και το tattoo γενικά είναι μια τέχνη που όπως καταλαβαίνεις με ιντριγκάρει και τη βρίσκω άκρως ενδιαφέρουσα. Για αυτό τον λόγο πρότεινα στην ίδια την MightyFouxFurby να γράψει μερικά άρθρα και να μας παρουσιάσει την τέχνη της. Αυτή δέχθηκε λοιπόν και ξεκινάμε με τα βασικά του handpoked από την επόμενη εβδομάδα!

Επικοινώνησε με την MightyFouxFurby για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού!

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist