Ας μιλήσουμε για το φινάλε της 2ης Season του Legion || Spoilers

Written by on 25 Ιουνίου 2018

Οι (καλές) comic σειρές πριν μερικά χρόνια ήταν ένα όνειρο. Περάσαμε από τα Χρόνια της Νιότης στην Marvel εποχή, είδαμε την DC να ξεκινάει ωραία πραγματάκια (Arrow) και να τα δολοφονεί με πολλές μέτριες season και φωσκολική κλάψα, είδαμε το Netflix να κάνει μπαμ με Daredevil και Jessica αλλά να ξεπέφτει στον καιάδα που ονομάζεται Iron Fist, όμως κανένας δεν περίμενε το πιο ενδιαφέρον να μας έρθει από το στρατόπεδο των X-Men.

To Legion όμως μας έχει δείξει επανειλημμένως τα ρίσκα που διατίθεται να πάρει προσφέροντας μας σουρεαλιστικές καταστάσεις και πλάνα βγαλμένα μέσα από δημιουργούς που τα τρώνε τα μανιτάρια τους…

Η ιστορία του David, του γιου του Xavier ο οποίος είναι τόσο ισχυρός που όλοι νόμιζαν ότι έχει σχιζοφρένεια και με την βοήθεια του Shadow King ξέφυγε από τον έλεγχο, μας έδωσε μια πρώτη season με μπόλικα mindfucks αλλά κανένας δεν περίμενε αυτό που έγινε στο φινάλε του 2ου κύκλου.

Όσοι είμαστε γνώστες του χαρακτήρα, ξέραμε ότι ο Legion είναι ένας (ίσως παρεξηγημένος αλλά παρόλα αυτά) villain. Η σειρά μας παρουσίασε τον David.  Έναν άνθρωπο με τρομερές δυνάμεις και μπόλικα προβλήματα για τα οποία δεν έφταιξε αυτός, ο οποίος θέλει μόνο αγάπη και φίλους. Η προσπάθεια του να βρει ένα τρόπο να είναι μαζί με την Syd είναι συγκινητική και ο έρωτας τους που δημιουργήθηκε μέσα στο ψυχιατρείο δίνει στους χαρακτήρες μας ένα δέσιμο αγνό, χωρίς το πολύ δράμα άλλων σειρών…

 

…μέχρι που το πράγμα ξέφυγε από τον έλεγχο.

Spoilers για την 2η season

Από την στιγμή που η μελλοντική Syd λέει στον David να βοηθήσει τον Shadow King να βρει το σώμα του, επειδή μόνο αυτός μπορεί να τους βοηθήσει στο μέλλον να πολεμήσουν τον κακό που κατέστρεψε τον κόσμο, οι περισσότεροι καταλαβαίναμε ότι ο κακός αυτός είναι ο ίδιος ο David. Πιστεύαμε όμως ότι η σειρά δεν θα μας δείξει αυτό το μέλλον, οι ήρωες μας θα καταφέρουν να πολεμήσουν το κακό μέσα τους και το ζοφερό μέλλον θα μείνει εναλλακτικό.

Ο Howley όμως είχε άλλα σχέδια. Όχι απλά θα σου δώσει τον Legion, αλλά θα τον κάνει να κάνει πράξεις που κλείνουν τις πόρτες πίσω τους και δεν υπάρχει η δυνατότητα της συγγνώμης. να σου δώσω ένα παράδειγμα. Ο Punisher σκοτώνει αβέρτα, αλλά το κάνει μόνο σε εγκληματίες. Το καταλαβαίνεις. Αν πει ooops sorrrrryyyy, θα μπορέσεις να τον συγχωρήσεις και αν τον ακολουθήσεις στον επόμενο κύκλο των περιπετειών του ως ο πρωταγωνιστής της σειράς του.

Ο David/Legion είναι βιαστής.

Yeap… είναι κανονικότατος βιαστής. Έριξε πνευματικά ruffies στην γκόμενα του και την πήδηξε. Δεν υπάρχει γυρισμός μετά από αυτό. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να τον συγχωρήσεις.  Ο David πλέον είναι ο Legion, είναι ο κακός της ίδιας του της ιστορίας και πλέον έχει δραπετεύσει, έτοιμος να φέρει χάος.

Οι φωνές μέσα του και η μάχη ανάμεσα στον αρχικό εαυτό του που θέλει απλά αγάπη και στους άλλους δύο (δύο για την ώρα) που δηλητηριάζουν τις πράξεις και τις σκέψεις του θα λειτουργήσουν τέλεια ώστε να δούμε τον Legion ως τραγική φιγούρα βγαλμένη straight outta the ancient Greek Theater, αλλά η συγκεκριμένη πράξη δεν γίνεται να συγχωρεθεί.

Και πιστεύω ότι για αυτό επελέγη από τους δημιουργούς. Για να μην υπάρξει γυρισμός στο ίδιο σημείο. Για να μην μπορέσει ποτέ να γίνει ο Legion ξανά David. O Noah Howley παίζει με κόνσεπτ δύσκολα, μπορεί να αποξενώσει πολλούς θεατές και ίσως δεν καταφέρει να κάνει το κοινό να ταυτιστεί όταν θα περνάει την περισσότερη ώρα με χαρακτήρες που θα γίνονται όλο και πιο unlikable. Όμως έχει την θέληση να δημιουργήσει ιστορίες με τον ίδιο αντικομφορμισμό που είχε ο Allan Moore και παίζει την καριέρα του κορώνα γράμματα για να πει την ιστορία που θέλει…

Και εγώ είμαι μέσα με τα μπούνια. Γουστάρω να δω που θα πάει όλο αυτό, πως θα συνεχίσει η ιστορία του τραγικού αυτού ήρωα αλλά και το πως θα έρθει η σίγουρη πτώση του, σαν άλλος Οιδίποδας…

Το Legion θα επιστρέψει την Άνοιξη του 2019Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist