Necronomicon – Ο Λάβκραφτ, η Μυθολογία Κθούλου & το Βιβλίο των Νεκρών Ονομάτων

Written by on 2 Ιουνίου 2018

O Lovecraft είναι μια μορφή που μόνο με το Edgar Alan Poe θα μπορούσα να τον συγκρίνω. Έγραφε σε μια εποχή που η φαντασία και δη ο τρόμος δεν ταίριαζε στην ¨λογοτεχνική ελίτ” και ο ίδιος έζησε φιλάσθενος και σε οικονομική κατάσταση που πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Τα βιβλία του φυσικά αναγνωρίστηκαν μετά θάνατον αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε την θεολογία του και το υπερφυσικό, με αυτήν την απόκοσμη απανθρωπιά του επηρέασαν γενιές και γενιές συγγραφέων και σεναριογράφων.

Το πιο ενδιαφέρον όμως του έργου του δεν είναι άλλο από το μυστήριο που περιβάλει το Necronomicon, το βιβλίο αυτό που ο fictional  Άραβας συγγραφέας του έγραψε και αναφέρεται μέσα στα βιβλία του Lovecraft, και έχει μπει τόσο πολύ μέσα στον κοινό νου που πολλοί πιστεύουν στην ύπαρξη του. Αυτό δεν ευθύνεται πουθενά αλλού εκτός από το ότι η ρεαλιστική γραφή του Lovecraft συνδυάστηκε άριστα με το μυστήριο γύρω από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Άραγε ήταν εσκεμμένο;

Στο Necronomicon – Ο Λάβκραφτ, η Μυθολογία Κθούλου & το Βιβλίο των Νεκρών Ονομάτων, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης προσπαθεί να ρίξει φως στο fictional αυτό βιβλίο, μία μελέτη που είναι απαραίτητη σε κάθε βιβλιοθήκη όσων αγαπάνε τον τρόμο.

Απο το οπισθόφυλλο:

Τη δεκαετία του 1930, ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας του φανταστικού Χ. Φ. Λάβκραφτ έγραψε για ένα περίεργο βιβλίο μαγείας κάποιου παράφρονα Άραβα, που είχε τη δύναμη να καλέσει πίσω τους αρχαίους θεούς από το διάστημα και από τις άλλες διαστάσεις – τους Μεγάλους Παλαιούς.

Ο ρεαλιστικός τρόπος γραφής του Λάβκραφτ αλλά και η εκκεντρική του ζωή έκαναν τελικά πολλούς να πιστέψουν πως το ακατονόμαστο Νεκρονομικόν υπάρχει στην πραγματικότητα. Έτσι, κυκλοφόρησαν δεκάδες βιβλία που όλα διεκδικούν τον τίτλο του αυθεντικού, δίχως φυσικά να είναι. Παραδόξως όμως, η μαγεία τους είναι αληθινή!
Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης καταδύεται και ερευνά την αθέατη ιστορία της Μυθολογίας Κθούλου, εξετάζει διεξοδικά όλες τις φημολογούμενες αυθεντικές εκδόσεις του ακατονόμαστου βιβλίου και αποκαλύπτει τα αληθινά μυστικά της δύναμής του!

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία και τα τελετουργικά από τις μυστικές εταιρίες που εφαρμόζουν σήμερα την πραγματική μαγεία του Νεκρονομικόν – για το Εσωτερικό Τάγμα του Ντάγκον, την Εκκλησία του Σατανά, το Τάγμα των Εννέα γωνιών, το Ναό των Βρικολάκων, το Τάγμα του Μαύρου Δράκου, το Μοναστήρι των Επτά Αχτίδων, το Τάγμα του Τραπεζόεδρου, την Τυφώνια Παράδοση και πολλά ακόμη.

Διαβάστε επίσης για το μεγάλο μυστήριο των Νεφιλίμ και των Αστρικών Πυλών, για την Πολυδιαστατική Μαγεία και τον Αστικό Σαμανισμό, για τη θεωρία των Αρχαίων Αστροναυτών και τις 62 Μαύρες Πύλες του πλανήτη μας.

Όλα αυτά συνθέτουν τη συγκαλυμμένη απόκρυφη ιστορία της Μαγείας του Χάους και απαντούν στο ερώτημα τι πραγματικά είναι το απαγορευμένο Νεκρονομικόν!

 

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο στο site των Εκδόσεων Πηγή και iwrite και αναμένατε για το πλήρες review μας!Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist