(P)review No53: Arrow (TVseries)

Written by on 27 Ιουνίου 2013

Μία απο τις σειρές απο ανέμενα απο το πρώτο trailer. Κομικάδικη σειρά που πατάει πάνω στην κληρονομιά του Smallville και αφηγείται την ιστορία του γνωστού Green Arrow του ευρηματικού τοξότη που προστατεύει την Starling City ακριβώς όπως ο Batman την Gotham. Οι επιρροές απο τον Batman και ton Νολαν είναι πολλές.

Το Arrow του καναλιού CW ξεκίνησε πολύ με ένα δυναμικό πιλοτικό επεισόδιο και 
 έχει in media res αφήγηση με την ιστορία να ξεκινάει απο την στιγμή που ο γόνος της πλούσιας οικογένεια Queen, Oliver επιστρέφει μετά απο πέντε χρόνια στα οποία θεωρούνταν νεκρός. 
Ο Oliver Queen (Stephen Amell) είναι ένας άλλος άνθρωπος, σκληραγωγημένος και μυστικοπαθής απο τα χρόνια που πέρασε ναυαγός σε ένα νησί κοντά στην Κίνα. 
Μπορεί για την οικογένεια και τους φίλους του να φαίνεται διαφορετικός, όμως δεν ξέρουν αυτά που έζησε στο νησί και ο σκηνοθέτης φροντίζει να μας τα δείχνει τακτά Flashback που δείχνουν τις εμπειρίες του Oliver, τον τρόπο που εκπαιδεύτηκε και τους λόγους που τον οδήγησαν να υιοθετήσει την ταυτότητα του… The Hood!
Όπως είπαμε, ακολουθούν το Smallville και όλοι οι χαρακτήρες έχουν άλλα ονόματα απο αυτά που τους γνωρίσαμε, σε κόμιξ και animation.  Έτσι ο Green Arrow είναι για την πρώτη season ο “Κουκούλας” όπως ο Souperman ήταν η “Θολούρα”…
Η σειρά έχει τα υπέρ της και τα κατά της, τα οποία καθρεφτίζονται και στο 7αρι της βαθμολογίας. 
Σίγουρα ο Stephen Amell και οι τέλειοι κοιλιακοί του  είναι ένας απο τους λόγους της επιτυχίας. Η ερμηνεία του είναι πολύ καλή παίζοντας ένα χαρακτήρα απαιτητικό όπως είναι αυτός και του Batman.Κωλοπαίδι πλουσιόπαιδο για τους πολλούς, Εκδικητής όταν φοράει την πράσινη στολή του και βλαμμένο ψωνισμένο παιδάκι στα flashback. Και τους τρεις ρόλους  τους παίζει ικανοποιητικά.
Οι κοιλιακοί απο την άλλη αυξάνη ραγδαία το γυναικείο κοινό. ‘Ντάξει ακόμα και εγώ τους θαυμάζω…
 Δεύτερο θετικό η συχνή εμφάνιση χαρακτήρων του κόσμου της DC που μπορούν ν χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές ταινίες και σειρές. Το έχουμε ξανα πει, ένα κοινό σύμπαν σε σειρές και ταινίες μπορούν να βοηθήσουν σε project όπως η Justice League και οι Avangers. 
Ο Whedon πάει να το κάνει με την νέα του σειρά SHIELD και ίσως αν τους κόψει να το κάνουν και στο Arrow.  O Amell θα μπορούσε άνετα να παίξει σε μια ενδεχόμενη ταινία Justice League ενω βασικοί “κακοί” όπως o Deadshot και o Deathstroke έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Αν και η επιλογή της αφήγησης του πραγματικού Origin (το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα στο νησί δηλαδή) μέσα απο flashback είναι ενδιαφέρουσα, πολλές φορές με έπιασα να με ενδιαφέρει ποιο πολύ αυτό παρά αυτά που γίνονταν στο τηλεοπτικό παρόν. Είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουν και να κάνουν τα επεισόδια πιο 
ενδιαφέροντα, κόβοντας τα πολλά αυτοτελή και να φτιάξουν ιστορίες 5-10 επεισοδίων με μεγαλύτερη συνοχή και ενδιαφέρον.
Χαρακτήρες όπως ο βοηθός του Diggle(David Ramsey) πρέπει να πάρουν αυξημένες αρμοδιότητες και μέρος στην δράση, αντί να έχει το ρόλο του φουσκωτού ψυχαναλυτή. Παραπάνω χρόνο και στην Felicity Smoak (Emily Bett Rickards)
που είναι υπέροχη στον αδέξιο χαρακτήρα της. 
Καταλήγοντας πιστεύω οτι και στην TV είναι μια καλή χρονιά για τους κομικάδες αλλά και όχι μόνο. Το Arrow είναι μια αρκετά καλή δουλειά που μπορεί να γίνει καλύτερη ενώ το SHIELD της Marvel θα έρθει να κοντράρει την DC που κάνει γενικά πολύ καλές live action σειρές. 
Αυτή η κόντρα τους μας συμφέρει. Όσο πάει καλύτερες δουλειές θα έρχονται για την δικιά μας ψυχαγωγία.   
To Arrow επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με τη δεύτερη season.

Links
Download:Complete season 1
GreekSubs:xsubs.tvMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist