Raggae Community of Greece sings About Peace

Written by on 13 Μαΐου 2014

Δεν ξέρω κατά το πόσο είσαι ενημερωμένος και ξέρεις την Ελληνική Reggae Κοινότητα. Εδώ και εγώ που ψάχνομαι δεν έχω ακούσει πολλούς και είμαι σίγουρος ότι σε κάθε πόλη θα υπάρχει και ένα ακόμα μικρό συγκρότημα με δυνατότητες και προοπτικές.

Πριν μερικούς μήνες, η Ελλάδα έζησε την δολοφονία ενός παιδιού που άνηκε στην Hip-Hop κοινότητα. Ο Παύλος Φύσσας ή αλλιώς Killah P ήταν ένας rapper που μεγάλωσε στην Αθήνα και ήταν ένας αξιόλογος καλλιτέχνης και ένα ανήσυχο πνεύμα, όπως λένε οι κοντινοί του άνθρωποι και οι όσοι άκουγαν την μουσική του. Εγώ προσωπικά δεν τον είχα ακούσει…

Οι δολοφόνοι του, δύο μέλη του νεοναζιστικού-εθνικιστικού κινήματος της Χρυσής Αυγής. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με την πολιτική μέσα από αυτό το άρθρο οπότε δεν θα επεκταθώ παρακάτω.

Το θέμα είναι ότι η δολοφονία, με τoν τρόπο που έγινε, απο αυτούς που έγινε και σε αυτόν που έγινε, προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις. Εκτός από τις συλλήψεις και τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών (το πιο ασήμαντο από όλα κατά την γνώμη μου), ο θάνατος του Killah P προκάλεσε συσπείρωση.

Κατά την γνώμη μου είναι υπερβολικά ηλίθιο να πρέπει να γίνει μια δολοφονία για να συσπειρωθούν οι διάφορες ομάδες σε ένα σκοπό, που ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόταν τις διάφορες πρωτοβουλίες από τα άτομα που έχουν δύναμη και επιρροή για να πραγματοποιηθεί.

Αλλά όπως και να το κάνουμε έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι και η ενοχή που κρύβουμε μέσα μας για την μηδενική δράση μας, μετατρέπετε σε αντίδραση.

Έτσι είδαμε την Hip-Hop κοινότητα να ενώνετε (ακόμα μια ηλίθια κόντρα) και να γίνονται συναυλίες με τον B.D Foxmoor να παρουσιάζει την Umicah, στην οποία τα μεγαλύτερα ονόματα της Lowbap ελληνικής σκηνής ενώθηκαν σε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα συναυλία που επαναλήφθηκε. Όλα αυτά στην μνήμη του Killah P.

Η Reggae ελληνική κοινότητα δεν έχει τις κόντρες του Hip-Hop (κόντρες= Hip-Hop) και πάνω στις δράσεις πάνω στην μεταλαμπάδευση του μηνύματος της Ενότητας και της Ειρήνης, μαζεύτηκαν μεγάλα και μικρότερα ονόματα της reggae σκηνής, και με την συμμετοχή και hip-hop ονομάτων δημιούργησαν ένα mix-tape αφιερωμένο στον Killah P, την ειρήνη και την ενότητα. 

Μουσικά αν το δεις είναι ένα μείγμα πολλών διαφορετικών στυλ που συνδιάζονται άριστα με το μιξάρισμα και το mastering του Nek που συμμετέχει σε δυο κομμάτια.

Συμμετέχουν επίσης: Moca Jouniors, Soul Fire, Kako Synapantima, Loco Mondo, Burger Project, Fundracar, One Drop Forward…

Μέσα από τον Αλλοδαπό έχω ξαν’ αναφέρει τον Icy από Fort Bravo, και τους Fyah Fist, ενώ συμμετείχαν επίσης οι Tarzan Bros, o Xray, o Ταφ Λάθος και άλλοι.

Αν ξεπεράσουμε το γεγονός ότι αργούμε εγκληματικά πολύ μέχρι να πάρουμε μπρος και να προσπαθήσουμε να κάνουμε αλλαγές ώστε να γίνει η κοινωνία μας λίγο καλύτερη, μπορούμε να χαιρόμαστε με το ότι κινήσεις και προσπάθειες γίνονται.

H Reggae κοινότητα έφτιαξε ένα mix-tape με μηνύματα στην μνήμη του Killah P και εγώ το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να γράψω ένα άρθρο για να το κάνω λίγο πιο γνωστό στο κοινό.

Εσύ που το διαβάζεις μπορείς να κάνεις μια κοινοποίηση το άρθρο ή το ίδιο το mix-tape για να διαδόσεις το μήνυμα:

…Peace, Unity & Love to One and All…

Download: Sendspace Dropbox

ps: Εάν αντιγράψετε αυτό το mixtape σε CD, βεβαιωθείτε ότι το αντιγραφικό σας πρόγραμμα (NERO, TOAST κτλ.) δεν αφήνει παύσεις μεταξύ των κομματιών, γιατί αλλιώς το mix δε θα ακούγεται ενιαίο. Υπάρχει μία επιλογή στο αντιγραφικό σας πρόγραμμα που σας δίνει τη δυνατότητα να μην υπάρχουν χρονικά κενά ανάμεσα στα κομμάτια..ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ

REGGAE COMMUNITY OF GREECEMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist