Review No43: Hannibal (TV Series)

Written by on 7 Απριλίου 2013

Η κερδοφόρα επιχείρηση της τηλεόρασης επεκτείνεται…

Με μεγαλύτερα projects, καλύτερα εφέ και ονόματα που αφήνουν για λίγο το κινηματογράφο και κάνουν μια κερδοφόρα ξεπέτα απο την TV, τα πράγματα πάνε απο το καλό στο καλύτερο για τους καναλάρχες σε όλες τις χώρες εκτός απο την Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα είναι τα σενάρια και οι χαρακτήρες. Το βήματα γίνονται και θα είτε οτι σε μερικα χρόνια η τηλεόραση θα κλέψει λίγη απο τη δόξα της μεγάλης οθόνης.
Για αρχή έχουμε τον τιτανοτεράστιο Hannibal. Ο χαρακτήρας που ενσάρκωσε ο Anthony Hopkins γίνεται σειρά με τον Mads Mikkelsen να πέρνει τα ηνία απο τον εκπληκτικό Hopkins και μαζί με τον Hugh Dancy να εξιστορούν τα χρόνια της νιότης του πασίγνωστου serial killer και ανθρωποφάγου ψυχίατρου Hannibal Lecter.
To bacground, το ποιος είναι τι και τα λοιπά, τα ξέρουμε μέσα απο τις τρεις ταινίες που βασίστηκαν στα μυθιστορήματα του Thomas Haris. Εγώ έχω διαβάσει το πολύ καλό Red Dragon. Δεν είναι λοιπόν και τόσο μυστήριο το ποιος είναι αυτός που τρώει τις γκόμενες.
Τώρα που το σκέφτομαι αν η προηγούμενη παράγραφος είναι σπόιλερ τότε σόρρυ φίλε αλλά δεν έχεις δει πολλά, οπότε τι να πω… προχώρα στο downloading.
Στα δικά μας. 
Η σειρά εξιστορεί την αρχή της σχέσης των δύο ψυχολόγων profilers του FBI, Lecter και Graham που βοηθούν στις λύσεις των υποθέσεων που θέλουν special consoulting.
Ο ένας, ο Graham, είναι ένας πολύ “ευαίσθητος” profiler. Έρχεται πολύ κοντά στο θύμα αλλά πολύ κοντά στον θύτη. Βασικά δεν έρχεται κοντά…
Νιώθει τα συναισθήματα τους. Η ενσυναίσθηση του τον κάνει πολύ καλό στο να καταλάβει τα κίνητρα, τις λεπτομέρειες αλλά και τις ενδότερες σκέψεις των δολοφόνων που αναζητούν. 
Είναι όμως ένα βάρος αυτό για τον πρωταγωνιστή μας που περνάει πολύ άσχημα προσπαθώντας να κόψει την σύνδεση με τους δολοφόνους που “ένιωσε” και να ξεπεράσει την επίδραση τους πάνω τους. 
Σίγουρα δεν βοηθάει το οτι έχει δίπλα του τον Hannibal…
Η ιστορία των δυο ψυχολόγων που θα οδηγήσει στην μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα τους είναι μία πολύ καλή αρχή για να δημιουργηθεί μία σειρά τύπου Dexter με μεγαλύτερο mind game και σκοτεινιά.
Στην πράξη και βλέποντας το πρώτο επεισόδια το μόνο που έχω είναι θετικές εντυπώσεις. Το πρόσωπο του Mikkelsen έχει μία τρομερή (ηλιοκαμένη) ψαρωτική φάτσα που ταιριάζει απόλυτα στον Hannibal αλλά θα ήταν καλύτερο για αυτόν να μην υπάρχει η σύγκριση με τον Hopkins. 
Είναι κάτι διαφορετικό να βλέπεις τον Δανό ηθοποιό να παίζει αυτόν τον ρόλο αλλά δεν θα πω απο τώρα το αν είναι πετυχημένη ή όχι η επιλογή. Θα φανεί αν θα γίνει μια (καλή?) αντιγραφή ή θα κάνει τον ρόλο δικό του χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι καλό a priori…
βλέποντας αυτό το πρώτο επεισόδιο έχω να πω οτι το Hannibal θέτει βαριές υποψηφιότητες για να γίνει μόνιμο στη λίστα μου.
Ο τρόπος που δείχνουν τις σκέψεις του Graham μου άρεσε αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερη (ελπίζουμε σε αυτό) και η φάτσα του Mikkelsen αρκεί για να με πείσει. Απο την άλλη η ανάλυση και η σταδιακή ανακάλυψη του προσώπου και των κινήτρων ενός serial killer είναι πάντα ενδιαφέρουσα. 
Όταν υπάρχει και η κατάλληλη σκοτεινή υπόκρουση της σκηνοθεσίας τα πράγματα γίνονται γαμάτα.
Κάτι που το Hannibal φαίνεται πως καταφέρνει.
Δες το πρώτο επεισόδιο και πες μου την γνώμη σου…
Εννοείτε πως θα γίνει update εν ευ θέτω χρόνο (πως τα λέω πως τα λέω).
Links
Download: Hannibal ep1
GreekSubs: subzMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist