Sherlock – Season 4 Review

Written by on 24 Ιανουαρίου 2017

[sgmb id=”1″]
Όποιος με ξέρει και με παρακολουθεί τότε ξέρει ότι το Sherlock το θεωρώ μία από τις 5 καλύτερες σειρές στην ιστορία. Έχει ένα φοβερό casting που άνθησε και αυτή τη στιγμή ανήκει στην αφρόκρεμα του Hollywood, ένα σενάριο που είναι καταιγιστικό και χαρακτήρες που είναι γνωστοί από τα έργα του sir Arthour Conan Doyle, σε μια διασκευή που ταιριάζει στην εποχή μας.
Μετά από χρόνια λοιπόν, ο Benedict Cumberbutch και ο Martin Freeman βρήκαν χρόνο και επέστρεψαν για έναν ακόμα κύκλο που φιλοδοξεί να είναι αρκετός στην περίπτωση που οι σταρ δεν μπορέσουν να χωρέσουν την σειρά στο πρόγραμμα τους, οπότε το ερώτημα για το εάν είναι αυτός ο τελευταίος κύκλος ever έκανε τους φαν να δουν τα τρία αυτά επεισόδια με άλλο μάτι.
Η αλήθεια είναι ότι η 3η season ήταν λίγο περίεργη. Ο Sherlock αναγκάστηκε να σκοτώσει το αντίπαλο του, να φύγει σε εξορία και στο φινάλε να εμφανίζεται ο θεωρητικά νεκρός Moriarty,  ενώ στο περσινό Christmas special που προκάλεσε ανάμεικτες αντιδράσεις είδαμε ένα εσωστρεφές επεισόδιο, όπου η επιστροφή του Moriarty διαγράφηκε, με την υπόσχεση ο νέος κύκλος να ασχοληθεί με το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στους δύο αντιπάλους…
Τελικά δεν είδαμε τίποτα από όλα αυτά.
Η season αυτή είχε πάλι τρία επεισόδια και το καθένα έχει μέσα υλικό για μία season. Παρ’ όλα αυτά δεν έμοιαζαν μπουκωμένα. Τουναντίον ήταν όλα πολύ καλά εκτελεσμένα και έδωσαν μία γερή ώθηση για να μάθουμε ποιοι είναι οι χαρακτήρες μας λίγο βαθύτερα.
Παρακάτω θα μιλήσω για κάθε επεισόδιο ξεχωριστά και το καθένα θα περιέχει σποιλερς για το προηγούμενο. Θα είναι χωρισμένα διακριτά οπότε attention!!!
-Spoiler Free Review στο Monkey Bros Show-

The Six Thatchers – Episode 1 (No Spoilers)

Κατατρομαγμένη λοιπόν η Βρετανική κυβέρνηση καλεί πίσω το αεροπλάνο και ο Sherlock τους λέει αυτό που κατάλαβε μέσω του συλλογισμού που κράτησε όλο το Christmas special: ο Moriarty είναι νεκρός, το μήνυμα είναι μαγνητοσκοπημένο και ένα τελευταίο παιχνίδι αναμένεται να αρχίσει.
Ο Sherlock αποφασίζει λοιπόν να μείνει stand by επιλύοντας ότι μυστήριο εμφανιστεί και να περιμένει την κίνηση της αρχηνέμεσης του καθώς ο John συνεχίζει τον ρόλο του βοηθού και με τη Mary μεγαλώνουν το μωρό τους. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι που η προιστορία θα έρθει να χτυπήσει την πόρτα. Αυτή τη φορά στην μέση του κυκλώνα βρίσκεται η Mary και τα πράγματα φαίνονται δύσκολα…
Το επεισόδιο αυτό είναι εισαγωγικό και δημιουργεί τις καταστάσεις (συναισθηματικές και μη) για τα επόμενα δύο επεισόδια. Δεν μπορώ να πω ότι το φινάλε με άφησε ικανοποιημένο, αποκλειστικά γιατί μου δείχνει ότι ο χαρακτήρας που στον οποίο συμβαίνουν ραγδαίες αλλαγές, υπάρχει για να εξυπηρετήσει μόνον αυτό το σκοπό και τίποτε άλλο. Μου φάνηκε άδικος κόπος να χτίσεις όλο αυτό το storyline και να τελειώσεις έτσι…
Στον αντίποδα όλα όσα δημιουργεί αυτή η εξέλιξη είναι ένας σοβαρός τριγμός στην βάση της ουσίας της σειράς και αυτό θα κάνει πολύ ενδιαφέρον την συνέχεια.

 

The Lying Detective – Episode 2 (Spoilers για το 1ο)

Οι σχέσεις μεταξύ John και Sherlock είναι τελειωμένες. Οι πράξεις του υπερφίαλου και υπερβολικά σίγουρου για τον εαυτό του ντετέκτιβ προκάλεσε τον θάνατο της Mary, με έναν τρόπο απίστευτα θλιβερό. Χωρίς κάποιον μεγάλο σκοπό και λόγο, η villain που στο πρώτο επεισόδιο είχε καταλήξει παγιδευμένη και τελειωμένη, αναζήτησε εκδίκηση εξαιτίας του μαλακισμένου ύφους του Sherlock (που τα αξίζει τα μπουκέτα του…και τα τρώει στην πορεία)  με θύμα  την Mary.
O Watson είναι πληγωμένος και θυμωμένος απίστευτα και ο Sherlock καταρακωμένος απο τις τύψεις πέφτει πάλι στα ναρκωτικά. Καθώς και οι δύο ξεπέφτουν όλο και πιο πολύ, μία νέα υπόθεση αναδύεται και ο Sherlock πρέπει να παλέψει με τους δαίμονες του και φυσικά να χτίσει μια δίοδο επικοινωνίας με τον Watson.
O Toby Jones ενσαρκώνει έναν villain εφιαλτικό, εξαιτίας όλου του παρουσιαστικού του και του ερωτήματος που μας βάζει: η φήμη και η διασημότητα μεταλλάσσει την κοινή γνώμη και την αίσθηση ότι κάποιος είναι ικανός για κακό; Για να το καταλάβεις, αν έβγαινε κάποιος και έλεγε ότι ο Ρουβάς πχ, είναι serial killer δεν θα ήμασταν όλοι θετικά προκατειλημμένοι;
Σε ένα γεμάτο επεισόδιο γεμάτο δραματικές στιγμές, ένα κακό επεισοδίου πραγματικά καλόφτιαγμένο και αρκετές αστείες στιγμές, αυτό που χρειάζεται για να σου ξετινάξει τα μυαλά δεν είναι άλλο από ένα τελευταίο twist για να σε πάει στο τελευταίο επεισόδιο. Το είχαμε, ήταν καταπληκτικό και ταρακούνησε τα νερά…

The Final Problem – Episode 3 (Spoilers για τα eps 1-2)

Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με την οικογένεια Holmes στο προσκήνιο. Ο Sherlock με τον Watson έχουν πια έναν ισχυρό δεσμό και η αποκάλυψη ότι υπάρχει μια μικρή Holmes αδερφή (με το καταπληκτικό όνομα Euros) φέρνει στην παρέα και τον Mycroft. Οι τρεις τους θα πάνε στην μυστική φυλακή για extreme εγκληματίες για να ανακαλύψουν πως ξέφυγε η Euros και τους έπαιξε στα δαχτυλάκια της για να βρεθούν σε μία κατάσταση Σιωπή των Αμνών style που γρήγορα μετατρέπεται σε Saw.
Είναι ένα επεισόδιο που προσπαθεί να είναι ανάμεσα σε φινάλε season και φινάλε γενικώς, αλλά καταφέρνει μόνο το ένα. Τα ερωτήματα, οι προοπτικές και τα what if  είναι πάρα πολλά για να κλείσει έτσι η σειρά. Όμως σίγουρα είναι μια πολύ καλή season για να δούμε όλους τους χαρακτήρες πλέον εξελιγμένους σε κάτι διαφορετικό, αλλαγμένους σε πολύ βασικά σημεία της προσωπικότητας τους και πιο ανθρώπινους.
Οι δυναμικές πλέον έχουν αλλάξει και αυτό μου δημιουργεί αγωνία για το μέλλον. Οπότε please, σε μερικά χρόνια, μία ακόμα season επιβάλετέ…

Sherlock - Season 4

8.3

Ερμηνείες

8.0/10

Σκηνοθεσία

9.0/10

Σενάριο

8.0/10

Pros

  • Ισορροποία ανάμεσα στα επεισόδια της εβδομάδας και στο κύριο στόρι
  • Δράση, μυστήριο και αντίπαλοι με βάθος
  • Εξέλιξη χαρακτήρων

Cons

  • Για τελικό φινάλε πολλές τρύπες
Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist