StartUp – Martin Freeman σε ρόλο villain; Έχεις και την προσοχή μου!

Written by on 19 Ιανουαρίου 2017

Μέσα από στις δεκάδες σειρές που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, μερικές δεν έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν το απαραίτητο buzz και να το βρεις στο διάβα σου. Όταν έχεις όμως στο cast σου τον Martin Freeman σε ρόλο villain τότε έχεις και την προσοχή μου.
To StartUp είναι μία αστυνομική σειρά που μέσα της κρύβει ένα cyberthriller και το τρομερό excitement της επιτυχίας στον κόσμο των επιχειρήσεων τεχνολογίας. Η σειρά δηλαδή προσπαθεί να μαζέψει ένα καλό cast, να σου δώσει μυστήριο και να σε κάνει να κολλήσεις με το ερώτημα αν πετύχουν ή όχι να γίνουν το επόμενο Facebook?Google κτλ οι πρωταγωνιστές μας και όλα αυτά ντυμένα με τα χρώματα του Μαιάμι…
Αυτό που καταφέρνει είναι να μας δώσει ένα ενδιαφέρον στόρι, που δεν ξεφεύγει από κάποια προφανή cliche αλλά σώνεται κατά πολύ από τις πολύ καλές ερμηνείες.

Στα πρώτα δέκα επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε την πορεία του Nick ο οποίος συναντάει την Izzy Morales και ψήνεται από το πάθος της για το δημιούργημα της, ένα διαδικτυακό νόμισμα ονόματι GenCoin το οποίο θα δημιουργήσει μία οικονομία μακριά από τον έλεγχο τραπεζών και  κρατών. Η Izzy δεν το έχει καθόλου με το πλασάρισμα της τεχνολογίας της και ο Nick ο οποίος προσπαθεί να καταξιωθεί στον κόσμο των επιχειρήσεων θα αποφασίσει να επενδύσει τα drug money του πατέρα του…
Κάπως έτσι θα μπει στην παρέα ο Ronald. O Αϊτινός γκανγκστερας θα ακολουθήσει τα χρήματα και θα βρει τον Nick που θα του εξηγήσει που είναι τα λεφτά και εκεί που περιμένεις τον Λατίνο να αρχίζει να κόβει δάχτυλα αυτός αναγνωρίζει έναν τρόπο να γλυτώσει μαζί με τα παιδιά του απο το γκέτο και ψήνεται να μπει στο παιχνίδι.
Παράλληλα ο Phill Rusk αποφασίζει να λαδωθεί για πρώτη και τελευταία φορά αλλά όλα θα του πάνε ανάποδα. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί μέσω του πατέρα του με τον Nick και την παρέα του και οι δυναμικές που θα δημιουργηθούν είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Το μόνο πρόβλημα της σειράς είναι τα 10 επεισόδια. Με 2 λιγότερα θα είχαν γλυτώσει την κοιλιά εκεί στο 7-8 με πιο συμπυκνωμένες εξελίξεις και λιγότερες επαναλήψεις στο κομμάτι: “Βρήκαμε χρηματοδότη! Ουπς τελικά δεν βρήκαμε…”
Παρ’ όλη την καθυστέρηση και τα κλισεδάκια προς το τέλος με κάποια ανεξήγητα και άχρηστα σεξάκια, το StartUp είχε για σημαίες τον Martin Freeman και τον Edi Cathegi στους ρόλους του FBI πράκτορα και του Αϊτινού μαφιόζου αντίστοιχα.
Ο Freeman παίρνει όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεδιπλώσει μια προσωπικότητα που σε τρομάζει με πολύ ήρεμους τρόπους. Είναι ένας άνθρωπος παγιδευμένος που θέλει να κάνει την καλή και να γλιτώσει. όσο φτάνουμε στο τέλος και ο Rusk είναι όλο και πιο πολύ fucked, τότε ο ηθοποιός επιλέγει να κλείνεται όλο και πιο πολύ μέσα του και να σου δείχνει τα πάντα με το βλέμμα. Αυτό θέλει χρόνο και οι δημιουργοί του τον δίνουν.
Από την άλλη ο Ronald σε πείθει από την πρώτη στιγμή για το ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει, μιλάει και αυτός με το βλέμμα και δίνει καρδιά σε ολόκληρη τη σειρά. Κάτι που το StartUp το χρειάζεται και το βρίσκει σε ολόκληρη την Αιτινή κοινότητα και τα όσα πρεσβεύει.
Και τελειώνοντας, χαρακτηριστικό νομίζω της σειράς είναι οτι εκεί που κάνει φοβερή κοιλιά 7-8-9 κλείνει με ένα πολύ ωραίο επεισόδιο του οποίου η τελική σκηνή περικλείει όλα όσα έκανε σωστά αυτή η σειρά, σιωπηλή βία που σε χτυπάει κατάμουτρα…

 

StartUp

7

Ερμηνείες

8.0/10

Σκηνοθεσία

6.0/10

Σενάριο

7.0/10

Pros

  • Ωραίες Ερμηνείες
  • Αρκετός χρόνος για να εξελιχθούν οι χαρακτήρες

Cons

  • Αρκετά κλισεδάκια
  • Κοιλιά προς το τέλος
Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist