Το Πλάσμα του Βάλτου στην μικρή οθόνη – Swamp Thing TV Series

Written by on 6 Ιουνίου 2018

[sgmb id=”1″]

Με μια νέα προσθήκη στο τηλεοπτικό σύμπαν ηρώων έρχεται η DC φέρνοντας το Πλάσμα του Βάλτου(Swamp Thing.) σε σειρά. Οι φημολογίες θέλουν το σενάριο σχεδόν έτοιμο και όλα ένα βήματα πριν τα γρανάζια της παραγωγής της νέας σειράς πάρουν μπρος. Ο Τζέημς Γουαν , σκηνοθέτης του επερχόμενου Aquaman φαίνεται πως θα βρίσκετε πίσω από την παραγωγή ενώ για το σενάριο συνεργάστηκαν ο Μαρκ Βέρχεηντεν (Daredevil) και ο Γκάρι Ντάουμπερμαν (ΙΤ).

Η σειρά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι ένα origin story με βασικούς χαρακτήρες την ερευνήτρια Άμπι Αρκέην να επισκέπτεται τον τόπο που μεγάλωσε για να μελετήσει έναν ιό που βρέθηκε σε κάποιον βάλτο της Λουϊζιάνα. Εκεί η επιστήμονας θα αναπτύξει έναν δεσμό με έναν συνάδελφο της τον Αλεκ Χόλλαντ (Το πλάσμα του Βάλτου) ο οποίος όμως και θα χαθεί μετά από κάποιο ατύχημα. Η Άμπι στην συνέχεια θα ανακαλύψει πως ο μυστηριώδης αυτός βάλτος κρύβει πολλά μυστικά και μέσα του υπάρχουν αρχαίες δυνάμεις, αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μετατρέψουν τον δόκτωρ Άλεκ στο περίφημο Πλάσμα/The Swamp Thing.

Το Swamp Thing ξεκίνησε σαν μια σειρά κόμικς τρόμου που στην αρχή είχαν τρομερά χαμηλές πωλήσεις, ο Alan Moore αν και δεν ήταν ο δημιουργός του Πλάσματος, ήταν αυτός που με τις ιστορίες του έδωσε βάθος και προσωπικότητα στο πράσινο τέρας ,ο vegan χαρακτήρας που είναι ένα φυτοειδές πλάσμα που επικοινωνεί και ελέγχει το οικοσύστημα, πολεμάει τους εχθρούς της φύσης ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποδεχτεί τον εαυτό του. Και αυτά στην κλασική εκδοχή του. Οι εκδοχές του Moore είναι ακόμη πιο ευφάνταστες με πολύ πιο περίπλοκους χαρακτήρες, εχθρούς και ιστορίες.

Το Swamp Thing αναμένεται να προβληθεί το 2019 μαζί με τις νέες προσθήκες της DC όπως το Metropolis και το Titans.  Το Swamp Thing εμφανίστηκε στις σελίδες των κόμιξ πρώτη φορά το 1971 και από τότε έχει την δική του σειρά από ιστορίες και νουβέλες, ταινίες, animated σειρές κτλπ..

Αν και ενδιαφέρον χαρακτήρας με πολλές εμφανίσεις σε διάφορα crossovers της DC με το αγαπημένο μου να είναι στην animated ταινία Justice League Dark, η απόδοση του σε μια stand alone σειρά ίσως να είναι πρόκληση. Το Swamp Thing έχει αρκετά ενδιαφέρουσες πλοκές και ιστορίες που η σειρά μπορεί να ακολουθήσει, προσωπικά ελπίζω να δω κάποια από τις ιστορίες που έγραψε ο Alan Moore και ίσως κάποια guest εμφάνιση του Matt Ryan στον ρόλο του Constantine που θα ταίριαζε με το όλο ύφος της σειράς, επίσης η σειρά θα μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία η DC να συστήσει το Dark Universe της με χαρακτήρες όπως ο Spectre, Ζαντάνα η και γιατί όχι τον Dr. Fate.

Μέχρι τον Μαΐου του 2019 αναμένουνε λοιπόν!

Θοδωρής ΚαραδιαμαντήςMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist