Venom Review

Written by on 5 Οκτωβρίου 2018

Η Sony είναι αποφασισμένη να μην παραδώσει το Spiderman Universe αμαχητί πίσω στη Marvel. Ο ίδιος ο Spiderman για πολλά χρόνια ήταν ο πιο αναγνωρίσιμος comic χαρακτήρας ever και το προσωπικό του σύμπαν είναι το πιο ενδιαφέρον μέσα στη Marvel καθώς η gallery του από κακούς μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Batman…

H απάντηση λοιπόν της Sony στην ερώτηση πως θα βγάλουμε da money είναι ο Venom, ο 2ος πιο αναγνωρίσιμος χαρακτήρας του Spider-mythos. Σε μια αποστολή του στο διάστημα, o Spiderman αποκτά μια μαύρη στολή. Αργότερα μαθαίνουμε ότι η στολή είναι συμβιωτικός οργανισμός και ο Spiderman απορρίπτει το παράσιτο μετά από πολύ προσπάθεια. Ο Venom περνάει στον συνάδελφο του Parker, τον Eddie Brock και προσπαθεί να εκδικηθεί τον Spiderman για την απόρριψη.

Ο Venom είναι ένας χαρακτήρας που συμβαδίζει με τον ξενιστή του, άρα μπορεί να μετατραπεί σε απίστευτα βίαιος ή ακόμα και (σχεδόν) καλός. Έτσι στα comics τον έχουμε δει ως villain και αντιήρωα. Ακριβώς σε αυτό πατάει η Sony για να την μεταφορά της. Αφού δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Parker που παλεύει με τον Thanos στους Avengers, το επόμενο καλό σχέδιο είναι ένας αντιήρωας που θα μοιάζει με pg13 Deadpool και θα αφήνει χώρο να αναπτυχθεί σε δικό του comic universe.

Τα δύο πρώτα καλά είναι ότι ο Tom Hardy είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας και τέλειος για αυτόν τον διπλό ρόλο αλλά και ότι αυτή η ταινία αποφεύγει να είναι απλά το πρώτο κεφάλαιο. Είναι μία απλή, μικρή αυτοτελής ιστορία, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε για πολλές ταινίες που προσπάθησαν να ξεκινήσουν franchise.

Ένα διαστημόπλοιο βρίσκει μερικούς οργανισμούς και τους φέρνει στην γη για να μελετηθούν. Το ίδρυμα LIFE όμως είναι μια μίξη Elon Musk και Zuckerberg. Χρήμα, δύναμη, κανένας έλεγχος, ψευδαισθήσεις θεϊκής δύναμης και Jesus Complex. O CEO της γρήγορα θα δοκιμάσει τους οργανισμούς σε ανθρώπους, ο Eddie Brock θα ερευνήσει τις πληροφορίες για τα πειράματα και οι οργανισμοί έχουν και αυτοί τα σχέδια τους.

Φυσικά όλη η ταινία είναι ο Tom Hardy και η σχέση του Brock με τον Venom. Φαντάσου κάτι σε Gollum σε πιο slapstick και τις απότομες, μαριονετίστικες  κινήσεις μαζί με extreme εκφράσεις προσώπου που είδαμε στο Upgrade. Η ταινία στην αρχή θα σου δώσει και μερικές στιγμές ωραίου body horror αλλά όλα αυτά χάνονται όταν ξεκινάνε οι σκηνές δράσεις.

Ο Venom μοιάζει πολύ με τον Hulk. Είναι ένα τεράστιο πράγμα που χτυπάει πέρα δώθε ανθρωπάκια. Δεν έχει ποτέ ενδιαφέρον από μόνο του και για αυτό απέτυχαν δύο Hulk ταινίες. Εδώ είχαμε τρεις τέτοιες σκηνές που έφαγαν αρκετά λεπτά και νομίζω ότι είναι το μόνο που καθυστερεί την ταινία και μειώνει τις δυνατότητες της.

Καθώς λοιπόν το μόνο που έχεις να ξεχωρίζει είναι η σχέση ανάμεσα σε Venom και Eddie θα προτιμούσα να μην έβλεπα ολόκληρο το δεύτερο action scene και ο χρόνος αυτός να πάει σε περισσότερες προσωπικές στιγμές ανάμεσα τους ώστε να αναπτυχθεί ο υπερβολικά ενδιαφέρον λόγος που τελικά ο Venom συνεργάζεται με τον Eddie και ίσως λίγα horror set pieces ακόμα. Βρωμάει η φάση ότι θέλει horror προσέγγιση…

Το Venom είναι μια ταινία που κυλάει ευχάριστα και είχε πολλά θετικά στοιχεία. Φυσικά είναι ακόμα ένα origin story που δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του ώστε να πάει στα extreme που έκαναν τον Deadpool να φαίνεται φρέσκος, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται από την πλειονότητα των κριτικών.

Έχει μια αγνή διάθεση να σε κάνει να περάσεις καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω, αλλά βλέποντας την δεν θα έχεις και καμιά τρομερή εμπειρία κινηματογράφου.

ps: Buddy Comedy είναι η ταινία με πολλά queer vibes
ps2: To Spiderman: Into the Spiderverse φαίνεται φοβερό!

 

Venom

6.5

Βαθμολογία

6.5/10


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist