Θεωρίες συνωμοσίας πίσω από την καθυστέρηση της έκδοσης του Winds of Winter

Written by on 9 Ιουλίου 2018

Όταν τελείωσε η έβδομη σεζόν του Game of Thrones πέρυσι, το HBO έσπευσε αμέσως να ανακοινώσει ότι η πολυαναμενόμενη τελευταία σεζόν της τεράστιας επιτυχίας του GOT θα καθυστερήσει έναν τουλάχιστον χρόνο. Έτσι, ενώ ξέραμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πιο μίζερο και πιο φτωχό από τα προηγούμενα επτά, είχα την ελπίδα ότι αυτή η χρονιά θα ήταν μια καλή ευκαιρία, το κενό της σειράς να το γεμίσει το 6ο βιβλίο που το περιμένουμε από το 2011. Αυτό όμως δεν έγινε και η μια καθυστέρηση του βιβλίου φέρνει την άλλη με τους αναγνώστες να αγωνιούν για τη συνέχεια των βιβλίων και το μέλλον της σειράς που πλέει μόνη της και, όπως ανακοίνωσε το HBO, ακολουθεί δική της ξεχωριστή πορεία προς το φινάλε.

Το ότι η τηλεοπτική σειρά θα ολοκληρωθεί πριν από τη συγγραφή των 2 τελευταίων βιβλίων είναι γεγονός, αυτό που δαιμονίζει όλους εμάς τους φανς όμως που γευόμαστε τη μια μετά την άλλη απογοήτευση κάθε φορά που η έκδοση του Winds of Winter ακυρώνεται γεννάει μόνο ερωτήματα σχετικά με το τι έχει πάθει ο George R.R Martin και γιατί αργεί τόσο πολύ με τα βιβλία του.

Ας τα πάρουμε λοιπόν απ’ την αρχή. Tα πρώτα τρία βιβλία της σειράς A Song of Ice and Fire εκδόθηκαν με περίπου 2 χρόνια διαφορά μεταξύ τους, ο Martin πράγματι έπειτα κατέβασε τη συγγραφική του ταχύτητα και το 4ο βιβλίο A Feast for Crows βγήκε με διαφορά πέντε ετών και από το 4ο στο 5ο (A Dance of Dragons) μεσολάβησαν έξι ολόκληρα χρόνια (το ADoD εκδόθηκε το 2011)! Επτά ολόκληρα χρόνια μετά και ακόμη κανείς δεν γνωρίζει για το πότε τελικά θα κυκλοφορήσει το 6ο βιβλίο της σειράς, Winds of Winter.

Η καθυστέρηση αυτή όπως θα υποψιαζόταν κανείς, ήταν θέμα χρόνου για να γεννήσει μια σειρά από φήμες και θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορήσαν στο διαδίκτυο και παρακάτω διάλεξα και καταθέτω τις πιο ενδιαφέρουσες και ίσως αληθοφανείς:

Robert Barathyon vs Rhaegar Targaryen // Battle of the Trident || World of Ice and Fire

1:Writers block!

Είναι πολύ πιθανόν η τεράστια επιτυχία της σειράς και των βιβλίων και η ασφυκτική πίεση από εκδοτικούς, εταιρίες και ατζέντηδες να έκαναν απλά τον Martin να κολλήσει και να στέκεται ώρες μπροστά στη λεύκη σελίδα μην ξέροντας πως να εξελίξει την πλοκή.

2:Παράγοντας HBO.

Η δημοφιλής εταιρία που βρίσκεται πίσω από την σειρά A Game of Thrones, φημολογείται πως έχει αναγκάσει τον Martin και τον εκδοτικό του να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σειράς και αφού προβληθεί και το τελευταίο επεισόδιο, τότε να ξεκινήσει η διαδικασία της έκδοσης αποτρέποντας έτσι πιθανά spoils ή κάποιο μπέρδεμα στην πλοκή. Αυτό φυσικά αν ισχύει, σημαίνει πως ο Martin έχει γράψει το βιβλίο εδώ και καιρό και απλώς…περιμένει!

3:Χαμένο ενδιαφέρον.

Αν παρακολουθεί κανείς τον προσωπικό λογαριασμό και ιστολόγιο του Martin θα ανακαλύψει πως κάθε άλλο παρά αργόσχολος είναι και πως τα τελευταία χρόνια έχει εκδώσει μια σειρά από ιστορίες, novels κλπ. Πράγμα που σημαίνει πως ο συγγραφέας μας, έχει στρέψει αλλού το ενδιαφέρον του και πάει… με το πάσο του αδιαφορώντας για εμάς που διακαώς περιμένουμε τη συνέχεια των βιβλίων. Η θεωρία μάλιστα αυτή επεκτείνεται πως αν ο Martin συνεχίσει να γράφει ένα κεφάλαιο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα τότε πιθανόν να μην καταφέρει ποτέ να ολοκληρώσει το 7o βιβλίο!

4: Το άγνωστο τέλος.

Η θεωρία αυτή θέλει τους εκδότες του Martin να τον πιέζουν για ένα πιο μεγαλεπήβολο τέλος από αυτό που σχεδίαζε, λόγο της μεγάλης επιτυχίας της σειράς, και αφού τον ανάγκασαν να αλλάξει την αρχική του ιδέα, ο συγγραφέας πρέπει να σκεφτεί ένα νέο πιο επικό τέλος που να μπορεί να συνδεθεί με την ως τώρα πλοκή, κάτι που ακούγεται πραγματικά δύσκολο και χρονοβόρο!

Aegon Targaryen and his Sisters || World of Ice and Fire

Η προσωπική μου άποψη και η επικρατέστερη θεωρία είναι νομίζω η δεύτερη. Ότι υπάρχει, δηλαδή, πλέον κάποια συμφωνία όσον αφορά τη σειρά και τα βιβλία και απλά ο Martin περιμένει την τηλεοπτική σειρά να τελειώσει και έπειτα ο ίδιος να κυκλοφορήσει τα δυο βιβλία που έμειναν για να ολοκληρωθεί η επταλογία. Για το 2018 πάντως o Martin δεν μας αφήνει τελείως ανικανοποίητους καθώς τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το βιβλίο Fire & Blood που θα περιλαμβάνει την ιστορία του οίκου Targaryen και τα γεγονότα μερικούς αιώνες πριν το Game of Thrones. Στο τέλος όμως, όπως και ο ίδιος δήλωσε, το πιο σημαντικό δεν είναι πόσο καιρό έκαναν να εκδοθούν τα βιβλία του, άλλα πόσο καλά είναι και κατά πόσο θα αντέξουν στο πλήρωμα το χρόνου.

When the sun rises in the west and sets in the east, When the seas go dry and mountains blow in the wind like leaves. Then he will publish, and not before.

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist