Άποψη Νο3: Dan Brown-Ο καλύτερος συγγραφέας μυστηρίου της Δεκαετίας!

Written by on 14 Μαρτίου 2012

Illouminati, Κώδικας Ντα Βίντσι, Αρκτικός Κύκλος, Ψηφιακό Οχυρό και Το χαμένο Σύμβολο.  5 βιβλία που είναι και τα 5 Bestseller. Ένας συγγραφέας πρότυπο και 5 βιβλία που όποιος δεν τα έχει διαβάσει, ανεξάρτητα απο το είδος που του αρέσει, απλά χάνει!!!
Το πρώτο που έπεσε στα χέρια μου ήταν ο Κώδικας. Το “εκπληκτικό” είναι λίγο. Μακράν το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ!
Δράση, αγωνία, μυστικισμός, δολοφονίες, αρχαία μυστικά, όλα αυτά και άλλα πολλά, παρουσιασμένα με το καλύτερο αφηγηματικό στύλ που έχω συναντήσει απο τον καλύτερο συγγραφέα της γενιάς του.

     Ας το πάρουμε απο την αρχή…
Ο Μπράουν είχε πατέρα μαθηματικό και μητέρα εκκλησιαστική  επιμελήτρια. Απο μικρός συνέδεσε την επιστήμη του πατέρα του και την λατρεία για την θρησκεία απο τη μητέρα του. Και σε όλο το έργο του αυτή η σύνδεση είναι ολοφάνερη. Τα τρία πιο επιτυχημένα του βιβλία έχουν αυτή τη βάση. Βασικό στοιχείο είναι ο μυστικισμός. Αιρέσεις  και αρχαίες ομάδες επιστημόνων και θρησκευτικών αρχηγών μπλέκουν με ήρωες της καθημερινότητας και σχηματίζουν ιστορίες ΕΠΙΚΕΣ!!!

 Δεν θα μπω καν στον κόπο να παρουσιάσω τα βιβλία…
Είναι όλα θεϊκά χωρίς υπερβολή!!!
Θα πω μόνο το εξής: Αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Είναι η  επιτυχία ενος υπερβολικά ικανού συγγραφέα που στοιχηματίζω οτι κάποτε θα είναι κλασσικός.
  Ο Dan Brown ψηφίστηκε το 2005 μέσα στους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο!!!  Πράγμα καθόλου τυχαίο. Κράτησε την λογοτεχνία ζωντανή με τις τεράστιες πωλήσεις του και με την βιομηχανία που χτίστηκε γύρω του.


Συνοπτικά: 8 βιβλία γράφτηκαν για να αναλύσουν τα έργα του
                 7 οδηγοί για να διαβαστούν μαζί με τα έργα του             
                 Ταξιδιωτικοί οδηγοί με βάση   τα μέρη που αναφέρει στα βιβλία του.
               2 ταινίες απο τα βιβλία και έρχεται και τρίτη
                Εκδρομές με βάση τα μέρη που παρουσιάζει στα έργα του, και είναι πολλά!

Δεν είναι άδικο που λένε οτι ο τουρισμός στο Παρίσι και στη  Ρώμη  αυξήθηκε εξαιτίας του.

   Οπότε κλείνω λέγοντας αυτό: Τα βιβλία αυτού του ανθρώπου επηρεάζουν των κόσμο όσο κανενός άλλου συγγραφέα στον κόσμο. Συγχωνεύει αλήθεια και μυθοπλασία τόσο καλά, που στο τέλος θα επηρεαστείς  και εσύ. Τώρα γράφει το έκτο βιβλίο του και εγώ προσωπικά αδημονώ….Για να δούμε τι θα μας προσφέρει στο μέλλον ο Dan Brown 

Official Page:DanBrown

Tagged as


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist