Αιδοίων Μονόλογοι της Ηβ Ένσλερ

Written by on 17 Σεπτεμβρίου 2015

Αιδοίων Μονόλογοι… Το βιβλίο που άντρες και γυναίκες θα αναρωτηθούν για πιο λόγο διαβάζεις κάτι τέτοιο, αλλά η ερώτηση η ίδια, δείχνει το πόσο απαραίτητο είναι ακόμα ένα τέτοιο βιβλίο τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. 

Και αυτό το βιβλίο το βρήκα κατα τύχη και αμέσως το πήρα και άρχισα να το διαβάζω. Οι Μονόλογοι είναι σε μορφή βιβλίου το ομώνυμο θεατρικό που δημιούργησε η Ηβ Ένσλερ μετά απο συνεντεύξεις με πάνω απο 200 γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η Ένσλερ ενδιαφέρθηκε για ένα θέμα που στην εποχή της, ακόμα και μετά την σεξουαλική επανάσταση του 60′ ήταν ταμπού αλλά και που ακόμα και σήμερα είναι ευαίσθητο θέμα. Το Αιδοίο, ο Γυναικείος Αυνανισμός, η Λεσβίες αλλά και η βίαιη πραγματικότητα των εκατοντάδων χιλιάδων βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων κάθε χρόνο… μόνο στην Αμερική!

Η Ένσλερ λοιπόν μίλησε με μεγάλες γυναίκες και μικρά κορίτσια, με γυναίκες που έχουν περάσει πραγματικά δύσκολα και γυναίκες που βρήκαν την ζωή τους μέσα στον γυναικείο οργασμό.

Το θεατρικό περιέχει τόσο ποιήματα που μεταφέρουν την εμπειρία της συγγραφέως όσο και αφηγήσεις που προωθώντας τον λόγο των ίδιων των γυναικών βάζοντας σε να αναλογιστείς τις εμπειρίες τους…

Οι Μονόλογοι είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για την γυναίκα και την απαραίτητη απελευθέρωση που χρωστάει στον εαυτό της, αλλά άλλο τόσο και στον άντρα που ακόμα δεν έχει ξεκολλήσει απο άθλια στερεότυπα.

* Το ήξερες οτι η τελευταία κλειτοριδεκτομή στην Αμερική έγινε το 1948;
* Το ήξερες οτι μόνο η γυναίκα έχει όργανο με αποκλειστικό σκοπό την ηδονή;
* Το 1953 σε μια δίκη μαγισσών, ο εξεταστής ανακάλυψε την κλειτορίδα της κατηγορούμενης μάγισσας. Όλοι οι ένορκοι είπαν οτι δεν είχαν ξαναδεί κατι τέτοιο, οπότε η γυναίκα καταδικάστηκε…

ps: το θεατρικό ανεβαίνει πολύ συχνά και στην Ελλάδα, μην το χάσετε αν πέσει στην αντίληψη σας

 
 
Εκδόσεις: ΚΑΛΕΝΤΗΣ
Σειρά: ΝΙΚΗ
ISBN: 960-7974-03-4
Αριθμός σελίδων: 128
Τιμή: Εξαντλημένο



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist