Μάθε και εσύ πως μπορείς να προστατεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα με ένα post! Αν δεν το κατάλαβες, ειρωνεύομαι…

Written by on 13 Δεκεμβρίου 2014

Ήρθε η ώρα να πω την αποψάρα μου! Και μια ματιά αν έχετε ρίξει στην στήλη …και όσο αντέξεις θα καταλάβεις οτι μου αρέσει να ειρωνεύομαι και να κοροϊδεύω την ηλιθιότητα. Είναι το αγαπημένο μου hobby, με εχει κάνει μισητό σε παρέες και έχει διώξει γκομενάκια απο δίπλα μου.. αλλά τι να λέει? Δεν αντέχω την βλακεία.

Σήμερα θα ασχοληθώ με την μαλακία που έχει πιάσει τελευταία τους, κάποιους, χρήστες του facebook και ασχολούνται με την νέα πολιτική για τα προσωπικά δεδομένα. Άσχετα με το ποια είναι η νέα πολιτική και τι δικαιώματα δίνει στην εταιρεία, ποιος βλάκας πίστεψε οτι βάζοντας ένα αφελές κειμενάκι στο profil του, κατοχυρώθηκε?

Μάλλον πολλοί. Έβλεπα και εγω φίλους, γνωστούς και αγνώστους να ποστάρουν αυτό το κείμενο και πραγματικά κουνούσα το κεφάλι με το ύφος, δες που έχει ξεπέσει η ευφυΐα του κόσμου.

Και πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πως μου αρέσει να έχω δίκιο. Διαβάζω τυχαία 2-3 σχετικά άρθρα, δικηγόρους να μιλάνε για το κείμενο και για το ότι δεν έχει καμία βάση οτι γράφει (διάβασε εδώ και εδώ) αλλά το μόνο που σκεφτόμουν ήταν: Σοβαρά υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πίστεψε οτι κατοχυρώθηκαν τα δικαιώματα του με ένα post? Ποιος έκατσε και το διάβασε εκτός απο μένα τον αργόσχολο που σκρολάρω βαρεμένος τα βράδια?

Πέστα ρε Ned

Αλλά αν εξαιρέσεις οτι είναι πιθανό απλά ένας τύπος να σύνταξε το κείμενο και τώρα να κάθεται να γελάει με το πόσο εύπιστοι είναι (και) οι Έλληνες, τι μένει? Το θέμα για μένα βρίσκεται αλλού. Βρίσκεται στην άποψη οτι στο σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, εσυ, εσύ που προσπαθείς απεγνωσμένα να προστατέψεις τις φωτογραφίες με τις φίλες σου στο club, τα ποστ για τον ΠΑΟΚ και τα τραγούδια του Ηλία Βρετού…

Μας παρακολουθούν, πουλάνε τα προσωπικά δεδομένα σου. Ποιος νοιάστηκε για σένα ρε ασήμαντο σκουπίδι που έχεις fb και twitter account?

Να κάτσω να σου πω οτι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εξορισμού είναι εκεί για σε κάνουν να βγάζεις ελεύθερα τις πληροφορίες στο κοινό, με σκοπό εσύ να δικτυώνεσαι και αυτοί να σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις για να βγάλουν φράγκα? Άχρηστο.

Ναι, Google, Facebook, Twitter και Apple μαζεύουν τα δεδομένα μας και… τα χρησιμοποιούν για να κάνουν στοχοποιημένες διαφημίσεις και marketing. Και? Και τι έγινε? Πως σε επηρεάζει αυτό στην καθημερινότητα σου?

Εκτός αν είσαι τόσο ηλίθιος που αγοράζεις κάθε μαλακία που σου πλασάρουν ή ανεβάζεις τους αριθμούς της πιστωτικής σου στο facebook, μόνο τότε μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά η εκμετάλλευση των προσωπικών σου δεδομένων…

…αλλά τότε είσαι και αρκετά ηλίθιος για να νομίζεις οτι αφού έκανες ένα post την έφερες στον Zuck.

ps: Έχουμε γεμίσει με καλογυαλισμένα profil, με όλους να δίνουν τεράστια σημασία στο τη γράφει, στο πως δείχνει, στο πιο είναι το “πρόσωπο” του στους εκατοντάδες “φίλους” του. Ξεχνάμε το πόσο ασήμαντοι είμαστε και το πόσο ασήμαντο είναι το ίδιο το facebook. Ας σοβαρευτούμε λέω εγώ και ας κάνουμε καμιά μαλακία (παράδοξο?).

Κάποτε ένας φίλος ανέβασε μια φώτο στην οποία, ας πούμε, δεν φορούσα ίχνος ρούχου. Η φωτογραφία, αν και δεν έδειχνε και τίποτα kinky, έγινε γνωστή με το όνομα “Πρωτόπλαστος”… Δεν θα την έβγαζα ποτέ στο fb μόνος μου αλλά αυτός την ανέβασε. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι και πόσα άκουσα. Αλλά who cares? Who faking cares για το ασήμαντο fb?  
Εγώ πάντως όχι?
Εσύ?

Άντε πάρε αυτό το εξαίσιο κομμάτι να χαλαρώσεις



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist