Ότι ενδιαφέρον Νο2: 5 Κανόνες για TV NERDS!!!

Written by on 16 Μαρτίου 2012

Είσαι Τηλεοπτικός Σπασίκλας??? Μπράβο σου!!!
Έχεις πωρωθεί επανειλημμένως με διάφορες σειρές
τόσο πολύ ώστε να το παίζεις “έχω πονοκέφαλο” για να δεις το σημερινό επεισόδιο κατέβαινε απο το απόγευμα?
Τότε είσαι αρκετά σπασικλάκι για το παρακάτω θέμα…
5 “σημαντικότατοι” κανόνες για σωστό κόλλημα…

                                     1) Δεν βλέπουμε διάσπαρτα επεισόδια.

Δεν είσαι πραγματικός οπαδός μιας σειράς αν βλέπεις επεισόδια διάσπαρτα εδώ και εκεί. 
 Όταν βλέπεις 3 στη σειρά House MD και το θυμάσαι μετά στην επόμενη σεζόν τότε δεν είσαι
ικανός ούτε να πείς τη γνώμη σου, ούτε να υποστηρίξεις οτι είσαι φανατικός της εν λόγω σειράς.
  Αν θες να μπεις στο νόημα πρέπει να τα παίρνεις με τη σειρά, γιατί μια σειρά έχει συνοχή  μέση και 
τέλος. Κάθε επεισόδιο εξυπηρετεί ένα σκοπό και αν το χάσεις….χάνεις πολλά οπότε απλά μην το κάνεις.
Χάνεις το ρυθμό, τη ροή αλλά και την ανάπτυξη των χαρακτήρων… Οπότε το επιχείρημα “Είδα κάποτε 5 επεισόδια….μαλακία μου φάνηκε” δεν στέκει.Τέλος.

                                                                 2) Όχι spoilers.

Το να αποκαλύψεις σε κάποιον τι πρόκειται να συμβεί σε επεισόδιο που δεν έχει παιχτεί ακόμα συνιστά παράβαση που σου κλείνει εισιτήριο πρώτης θέσης για την κόλαση, μαζί με δολοφόνους και με ανθρώπους που μιλάνε στο σινεμά. Δεν θέλω να ξέρω ούτε τι διέρρευσε από το πλατό, ούτε ποιος χαρακτήρας απ’τα παλιά κάνει επιστροφή-έκπληξη, ούτε τι δείχνει το τρέιλερ της επόμενης βδομάδας, ούτε τι είπε το κανάλι στο δελτίο τύπου. Θα τα μάθω όλα όταν δω το actual επεισόδιο. Ευχαριστώ.

       3) Όχι καινούριοι συν-θεατές σε σημαντικά επεισόδια.

Αυτό και αν είναι λάθος…μπορεί να θες να μυήσεις τους φίλους σου στη κορυφαία σειρά που βλέπεις και δεν έχει ιδέα από τη σειρά, και είσαι τώρα εκεί να βλέπεις επιτέλους την πρεμιέρα 2ης σεζόν “Game of Thrones” και να έχεις κάποιον που ρωτάει ψιθυριστά κάθε 2η σκηνή “αυτή δηλαδή είναι η μαμά των δράκων;” και “αυτό το πιτσιρίκι δηλαδή είναι ο βασιλιάς;” και “ο νάνος με ποιος είναι τώρα δηλαδή;” Απλά πείτε όχι. Στο τέλος θα σπαστείς εσύ πιο πολύ απο όλους.  

    4) Μαθαίνουμε ονόματα σεναριογράφων, όχι σκηνοθετών.


Η τηλεόραση δεν είναι κινηματογράφος…Μπορεί στη μεγάλη οθόνη όταν ακούς Spilberg, Taradino, Cameron και τους λοιπούς, να ξέρεις οτι θα είναι ταινιάρες…
Στην τηλεόραση όμως έχουμε σεναριογράφους. Αυτοί  δημιουργούν και επιβλέπουν κάθε πτυχή της σειράς… Οι επικεφαλείς σεναριογράφοι γράφουν, εγκρίνουν, ελέγχουν και τον τελευταίο τόνο του κάθε σεναρίου, τουλάχιστον στις μεγάλες και πετυχημένες παραγωγές.

 Και γιατί να ξέρεις τα ονόματα…γιατί θα σου χρειαστούν για το μέλλον…θα ξέρεις οτι η δουλειά του π.χ. J.J. Abrams θα είναι επιτυχία.
        5) Υπήρχε τηλεόραση και πριν το “Lost” και το “Friends”.
Αγαπητέ πωρωμένε (αλλά με μια μόνο σειρά, ή δυο) μπορεί να λες οτι είσαι φανατικός, μπορεί ακόμα και να ακολουθείς τα παραπάνω κατά γράμμα. Αν όμως είσαι κολλημένος με τη σειρά σου και λές οτι μετά, ας πούμε, το Lost ή το Friends δεν υπάρχει άλλη σειρά που να φτάνει τα επίπεδα του, είσαι λάθος. Πριν το Lost υπήρχε το X files…μετά το Lost υπάρχει το Game of Thrones…Μετά GoT θα βγει κάτι άλλο… αλλά συνυπάρχουν πολλά ακόμα αριστουργήματα κάθε εποχή, αξίζει να τα ψάχνεις και να τα βλέπεις. Αυτό είναι που σε κάνει μέγα Nerd!!!

Πηγή: Oneman.gr



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist