Χρυσός Γιος του Pierce Brown

Written by on 9 Ιανουαρίου 2017

Ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2016 για εμένα ήταν η Κόκκινη Ανατολή του Pierce Brown. Μπορεί το βιβλίο να βγήκε το 2015 αλλά μεταξύ μας είχαμε μια stalking κατάσταση, με εμένα να το κοιτάω στα ράφια και να του υπόσχομαι ότι θα επιστρέψω με την πιο creepy voice που μπορούσα να κάνω.
Με τις τέλειες εντυπώσεις που μου άφησε το πρώτο βιβλίο της σειράς, γρήγορα γρήγορα πήρα το δεύτερο, το έδωσα στον αδερφό μου και αυτός το διάβασε και το περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια. Όταν το έπιασα εγώ είχα τις προσδοκίες στον ουρανό… και δεν διαψεύσθηκα.
Ο Χρυσός Γιος είναι το τέλειο sequel. Παίρνει όλα αυτά που έκαναν την Ανατολή να ξεχωρίζει, τα αλλάζει αλλά κρατάει το feeling. Αν επειδή στο πρώτο βιβλίο ασχοληθήκαμε με το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης του Ντάροου για να γίνει Χρυσός με δικό του στόλο, νόμιζες ότι το δεύτερο βιβλίο θα σου δώσει το επόμενο μέρος της εκπαίδευσης τότε γελάστηκες. Ο συγγραφέας δεν μάσησε και άλλαξε εντελώς το σκηνικό κάνοντας ένα άλμα στο μέλλον.
Αφήσαμε πίσω μας εκπαιδεύσεις και τα λοιπά και τα real shit αρχίζουν μερικές σελίδες μετά την αρχή. Πλέον ο Ντάροου πρέπει να καταξιωθεί στην πραγματική Χρυσή Κοινωνία και να αντιμετωπίσει αντιπάλους που οι πολεμικές δεξιότητες δεν είναι το φόρτε τους. Θα πρέπει να κάνει νέες συμμαχίες, νέες φιλίες και όλα αυτά σχεδιάζοντας την επανάσταση των κατώτερων χρωμάτων.

H κοινωνική διαστρωμάτωση των Χρωμάτων

Για ακόμα μια φορά ο Pierce Brown καταφέρνει να προσφέρει φοβερό και φρέσκο sci-fi και το κάνει κρατώντας την επιτυχημένη φόρμουλα του. Όσα διαβάζεις μέσα στο βιβλίο είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα σου, γιατί όλα βασίζονται σε κοινωνικές, πολιτικές και ιστορικές καταστάσεις που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε.
Οι γλετζέδες Κόκκινοι εργάτες είναι βασισμένοι στους (κοκκινομάλληδες) Ιρλανδούς, οι Χρυσοί στους Ρωμαίους και πλέον βλέπεις ψήγματα των Vikings κτλ. Όλα αυτά το βιβλίο τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον αλλά μπορείς να τον κατανοήσεις, ή να τον “νιώσεις” πλήρως, και το συνδυάζει με μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, δράση και καταπληκτικούς χαρακτήρες.
Αν σκεφτείς ότι το βιβλίο το ρούφηξα σε λιγότερο από πέντε μέρες και δεν σταμάτησα ούτε πάνω από την ψησταριά, τότε καταλαβαίνεις πόσο καλό βιβλίο είναι ο Χρυσός Γιος.
Διαβάστε Περισσότερα:
Κόκκινη Ανατολή του Pierce Brown

Χρυσός Γιος του Pierce Brown

9.2

Πλοκή

10.0/10

Συγγραφική Επιδεξιότητα

9.0/10

Δράση

8.5/10

Pros

  • Αλλαγή του σκηνικού χωρίς να αφήσει το feeling του προηγούμενου βιβλίου
  • Τρομερά plot twist


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist