MoxxVR – Tο πρώτο Virtual Reality Arcade Gaming Center της Ελλάδας!

Written by on 23 Νοεμβρίου 2017

 

[sgmb id=”1″]

Η τεχνολογία του VR είναι μία από τις δύο τεχνολογίες που προσπαθεί να κατακτήσει τον κόσμο του gaming με όλο και περισσότερα headsets να είναι διαθέσιμα σε όλο και πιο χαμηλές τιμές. Το Oculus έκανε την αρχή και εξαγοράστηκε από την Facebook, η HTC παρουσίασε τα VIVE και η SONY το Playstation VR. Οι developers χρειάζονται χρόνο για να προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπειρίες και όταν μπει στο παιχνίδι και ο κινηματογράφος τότε θα πέσουν και τα ανάλογα έσοδα που θα βοηθήσουν την τεχνολογία να πάει ένα βήμα παραπέρα…

Ήταν στόχος μας εδώ και πάρα πολύ καιρό να επισκεφθούμε το πρώτο virtual cafe της Θεσσαλονίκης και η ώρα επιτέλους ήρθε! Οπλιστήκαμε με θάρρος και θέληση να σκοτώσουμε μερικά ζόμπια και πήγαμε στο MoxxVR – The Virtual Reality Café (Εθνικής Αμύνης 9A).

Σύμφωνα με την σελίδα τους είναι το πρώτο και μοναδικό στο είδος του VR Arcade Gaming Center στην Ελλάδα και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητήσω αυτό. Είναι ένας καινούριος χώρος, πεντακάθαρος, αφού δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απολύμανση χεριών και προσώπων πριν την χρήση των VR Headset και μέσα από τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει μία γκάμα εμπειριών, από 1st person shooter, racing simulator και το Icaros VR που θα σε πάει από τα σύννεφα στα βάθη της θάλασσας.

Αν αφήσεις από έξω τις φανταστικές εμπειρίες των simulator και θες να πας με την παρέα σου να παίξεις ένα multiplayer shooting game, τότε θα κάνεις αυτό που κάναμε και εμείς και θα επιλέξεις τα παιχνίδια των VIVE ROOMS.

 

Αρχίσαμε με το Arizona, το παιχνίδι σε βάζει στη μέση της zombie apocalypse και σου λέει προχώρα. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν αποστολές κτλ, αλλά προφανώς εμείς είπαμε να πάμε μπροστά, να μαζέψουμε γεμιστήρες και να σκοτώσουμε fucking zombies! To Arizona θα ήταν καταπληκτική εμπειρία αν είχες άπλετο χρόνο να ανακαλύψεις τον κόσμο και να μπεις σε καταστάσεις κλειστοφοβικές με τον φόβο των zombies πίσω από κλειστές πόρτες και σε σκοτεινά δωμάτια. Ο τρόμος θέλει χρόνο για να χτιστεί οπότε εμείς αρκεστήκαμε στον χαβαλέ.

Ψάχνοντας κάτι πιο γρήγορο περάσαμε στο RAW DATA. Βρίσκεσαι μέσα σε ένα εργαστήριο, πρέπει να πάρεις τα δεδομένα και να την κάνεις με ελαφρά, αλλά τα ρομπότια έχουν άλλη άποψη. Η τεχνητή νοημοσύνη επαναστάτησε και πρέπει να παλέψεις για το τομάρι σου! Με την εμπειρία του Arizona, το μικρόφωνο που μας βοηθούσε να συνεννοηθούμε και φυσικά τα skills μας, μοιράσαμε πόνο και το ευχαριστηθήκαμε.

[envira-gallery id=”2859″]

Το πιο σημαντικό για να ευχαριστηθείς είναι το πόσο γρήγορα θα καταλάβεις τον χειρισμό των μοχλών και του δωματίου. Εμένα η αλήθεια είναι ότι μου πήρε μερικά λεπτά, αλλά από την στιγμή της κατανόησης και έπειτα το μόνο challenge είναι να συνεργαστείς με τον φίλο σου και να φτάσετε σε black ops level.

Για το τέλος θα αφήσουμε τις τιμές. Αναλυτικά θα τις βρεις στο site τους και το facebook page τους αλλά ενδεικτικά θα σου πούμε ότι για 30 λεπτά VIVE ROOM, δύο άτομα + bonus χρόνο, πληρώσαμε 16€. Not bad.Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist