“Ψύλλοι στ’ αυτιά” του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Written by on 16 Ιανουαρίου 2017

Το ΚΘΒΕ από ότι έχω καταλάβει δημιουργεί κάθε χρόνο μερικές φανταστικές παραστάσεις (αν έχεις την ευκαιρία και βρεις εισιτήριο, τρέξε δες το Τρίτο Στεφάνι) αλλά και πολλές που θα μπορούσες να πεις πάσο. Μία από αυτές είναι και το “Ψύλλοι στ’ αυτιά”.
Για να μην είμαι άδικος θα σου πω ότι η παράσταση είναι από αυτές που έχουν δυνατότητες, έχουν πολλές καλές στιγμές, αλλά για κωμωδία, που ακούγεται ότι είναι και καλή, μου προκάλεσε ένα ελαφρύ, διαρκές, μειδίαμα.
Και για αυτό δεν φταίει ούτε η ερμηνεία, ούτε η σκηνοθεσία. Έχω θέματα με το ίδιο το κείμενο και το slapstick comedy που πρέπει να είναι πολύ καλό για να μου αρέσει…
Από τη σελίδα του ΚΘΒΕ
Τι συμβαίνει όταν μπαίνουν «Ψύλλοι στα αυτιά» των παντρεμένων ζευγαριών για το  «αμάρτημα της απιστίας»; Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης, όταν οι ερωτικές ορμές των δύο φύλων αυξάνονται επικίνδυνα κι η συζυγική πίστη απειλείται; Η απιστία είναι τόσο παλιά όσο κι ο θεσμός του γάμου, ωστόσο,  η κοινωνική του απαξία ποικίλλει από εποχή σε εποχή, από κοινωνία σε κοινωνία, από πολιτισμό σε πολιτισμό.
Ο σουρεαλισμός στο απόγειό του σ’ αυτήν  την κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ,  του μάστορα της φάρσας και των συζυγικών συνθέσεων. Το κωμικό παίζει κυρίαρχο ρόλο σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων κι ανατροπών, μέσα από το οποίο η αστική τάξη των αρχών του 20ου αιώνα αναγνωρίζει τον εαυτό της, τις φαντασιώσεις και τους ανεκπλήρωτους πόθους της.
Η ώρα που πέρασα μέσα στο Βασιλικό Θέατρο, ήταν τουλάχιστον ευχάριστη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως να σχολιάσω τα συναισθήματα μου και αυτό γιατί απλά… δεν υπήρχαν. Τώρα που το σκέφτομαι νιώθω ακριβώς όπως θα ένιωθα όταν θα κατέβαζα μία, εμφανώς μέτρια αμερικάνικη κωμωδία: Passable…

4.7

Αστειόμετρο

4.0/10

Ερμηνείες

6.0/10

Σενάριο

4.0/10

Pros

  • Ερμηνείες
  • Καλές στιγμές

Cons

  • Slapstick Comedy
  • Πολύ αργό ξεκίνημα


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist