Review Game of thrones: season 2

Written by on 20 Μαρτίου 2013

Μετά απο ένα χρόνο, η σειρά που έκανε τον μεγαλύτερο χαμό μετά το τέλος του Lost επέστρεψε για να μας βάλει ξανά σε έναν κόσμο φαντασίας διαφορετικό απο τον δικό μας. Οι απαιτήσεις είχαν μεγαλώσει τρομερά. Όλοι περίμεναν πως και πως να δουν αν θα κινηθούν τα standar στα ίδια επίπεδα ή θα γίνει κοιλιά.

Προσοχή! Spoilers για την 1 season νομίζω οτι όποιος διαβάζει αυτό το άρθρο έχει παρακολουθήσει τον 1ο κύκλο και έχει διαβάσει το review για την πρώτη season (link για το 1o review)

Η προηγούμενη season μας άφησε άφωνους με τον αναπάντεχο θάνατο του Χεριού του Βασιλιά Ned Stark (Sean Bean) αλλά και του Khal Drogo (jason Momoa) και με αισθήματα απόλυτης επικότητας βλέποντας την υπεραγαπητή Daenerys να βγαίνει απο τις φλόγες με τους τρεις νεαρούς δράκους στους όμως της. Οι σκηνοθέτες απλά μας απόδειξαν οτι αυτή η σειρά απλά δεν έχει πρωταγωνιστή. Ο φαινομενικός “καλός” (Ned Stark) και απόλυτος αγαπημένος του γυναικείου κοινού πεθαίνουν μέσα σε δέκα επεισόδια. Πριν αρχίσει η δεύτερη season νομίζω πολλά εκατομμύρια κόσμος φοβόταν για την τύχη του Tyrion (Peter Dinklage) της Dany (Emilia Clarke) ή του John Snow (Kit Harigton).

O δεύτερος λοιπόν κύκλος βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο που ονομάζεται A Clash of Kings. Ο Βασιλιάς Robert έχει πεθαίνει ενώ και ο N. Stark που ανακάλυψε οτι ο γιος του βασιλιά τελικά δεν είναι παιδί του (σιγά την ανακάλυψη δηλαδή, ο ξανθομπάμπουρας μόνο για γιος του δεν έκανε) πεθαίνει επίσης. Η φήμη εξαπλώνεται και ο μεγάλος αδερφός του νεκρού βασιλιά Stannis Baratheon θεωρεί τον εαυτό του νόμιμο διάδοχο, ενώ ο μικρός αδερφός Baratheon θεωρεί τον εαυτό του καταλληλότερο βασιλιά απο τον μεγάλο αδερφό του. Και οι δύο κινούνται προς το Kings Landing για να κερδίσουν τον θρόνο. Παράλληλα ο μεγάλος γιος του N.Stark ο Rob παίρνει την θέση του πατέρα του και ονομάζει τον εαυτό του βασιλιά του Βορρά και προσπαθεί να πάρει εκδίκηση απο τον βασιλιά Joffrey για τον αποκεφαλισμό του πατέρα του.

Την ίδια στιγμή η Dany μαζεύει τα κομμάτια της χωρίς τον Drogo και με τρεις δράκους στην κατοχή της. Η Sansa βρίσκεται στο έλεος του Joffrey, η Arya αιχμάλωτη του Τywin και ο Snow στο αφιλόξενο τοίχος. Με λίγα λόγια ένας χαμός. Πόσα πράγματα πρέπει να ειπωθούν και πόσος λίγος χρόνος. Το αποτέλεσμα δεν ήταν πολύ καλό. Με τόσες σπονδυλωτές ιστορίες να πρέπει να εξελιχθούν και με ένα πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα επεισόδια άρχισαν να γίνονται, ίσως, λίγο κουραστικά.

Η αίσθηση που κυριαρχεί είναι οτι όλα κάπου θα οδηγήσουν. Περιμένεις την κατάληξη και μέχρι τότε κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα. Η αναμονή είναι αυτή που δεν σε αφήνει να ξενερώσεις με την αργή κορύφωση. Αυτό γινόταν για εφτά επεισόδια. Και….. έρχονται τα δύο τελευταία για να σου δώσουν μαζεμένο οτι περίμενες τόσο καιρό.

Στο 9ο επεισόδιο η μάχη που προμηνύονταν όλη τη season επιτέλους έγινε. Ο Stannis με τον κατα πολύ μεγαλύτερο στρατό του φτάνει έξω απο το Kings Landing. Τη μάχη που κράτησε όλο το επεισόδιο θα την χαρακτήριζα ένα απο τα καλύτερα επεισόδια που θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ για τα δεδομένα της τηλεόρασης. Ο ίδιος ο συγγραφέας μπήκε στο σεναριακό team για να μπορέσουν να αποδώσουν όσο καλύτερα γινόταν αυτή τη μάχη.

Και αφού είδες το 9ο λες: “οκ γυρνάμε να δούμε τη θα παιχτεί με όλους του υπόλοιπους… δεν πρόκειται να δω κάτι καλύτερο απο το προηγούμενο”. Και ναι φίλε, είχες μεγάλο λάθος, όπως και εγώ. το τελευταίο ήταν το καλύτερο.  Μέσα σε 55΄ είδαμε την Dany να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μας δείχνει ποια είναι η Mother of the Dragons. Την Arya να το σκάει με τη βοήθεια ενός μάγου(?). Τον Snow να πιάνεται αιχμάλωτος  απο τους wildlings.

Το τέλος όμως ήταν το πιο καθηλωτικό κομμάτι. Η Νυχτερινή φρουρά δέχεται επίθεση όσο βρίσκονταν βόρεια του Τείχους απο White Walkers!!! Μετά απο δέκα επεισόδια ξαναεμφανίζονται οι μυστηριώδεις Ζομπο-like εχθροί. Κανείς δεν ξέρει απο που έρχονται πραγματικά και τι θέλουν. Εκτός φυσικά απο το να κατακτήσουν το Westeros. Και εγώ το μόνο που ξέρω είναι οτι όταν τους είδα κόντεψα να…….. κλάψω απο υπέρμετρη συγκίνηση!

Τελειώνοντας λέω ναι! Η δεύτερη season κύλησε σε χαμηλότερα επίπεδα απο την πρώτη. Ήταν ένα επίπεδο κάτω αλλά αυτό σημαίνει οτι παραμένει 1-2 επίπεδα πάνω απο τις περισσότερες υπόλοιπες σειρές που κυκλοφορούν. Μπήκαν οι βάσεις για επικές συνέχειες και το τέλος του κύκλου κάλυψε οτι κενό μου δημιουργήθηκε.

Στις 31 Μαρτίου έρχεται η τρίτη season. To Game of Thrones επιστρέφει. Θα καταφέρουμε να ρίξουμε μια μικρή ματιά στον κόσμο τους. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ ανυπομονώ.

Έχουμε να δούμε πολλά.

 Και αν θες μια γρήγορη επανάληψη των όσω έγιναν μέσα στις δύο season δες αυτό το 10λεπτο. video που έβγαλε το HBOMonkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist