The Vision (2015) – Σκοτεινό sci-fi, εξαιρετικό artwork!

Written by on 10 Νοεμβρίου 2016

Ζούμε στην εποχή που το comic αναγεννάτε. Η DC με το mega event Rebirth εκτοξεύθηκε στις πωλήσεις, άλλες εταιρείες βγάζουν τόμους υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα των LGBT και η Marvel βγάζει εξαιρετικά comics με, με βαθιά φιλοσοφικά διλήμματα και θαρραλέα story lines.

Ένα από αυτά είναι το The Vision (2015).   
O Vision είναι ένας από τους side characters που τους βλέπεις συχνά, αλλά δύσκολα παίρνουν το spotlight. Με αυτό το κύκλο όμως των 12 τευχών, ο Tom King μας δίνει μια απίστευτη ιστορία που λειτουργεί τόσο σαν μια τεράστια ανάλυση του τι είναι ο χαρακτήρας αυτός, συγχρόνως μια απίστευτη sci-fi ιστορία και με το artwork των Walta & Bellaire, μία ιστορία με φοβερό συναισθηματικό αντίκτυπο.
Ο Vision είναι το πρώτο synthezoid που έφτιαξε ο Ultron για να μπορέσει να νικήσει τους Avengers και πρωτοεμφανίστηκε στο  The Avengers #57 (October 1968) απο τους Roy Thomas, Stan Lee και John Buscema. Ο Vision πάλεψε με τον πρωταρχικό κώδικα που του έγραψε ο Ultron και μπόρεσε να αντισταθεί στην φύση του. Αργότερα μπήκε στις τάξεις των Avengers, για πολλά χρόνια ήταν ζευγάρι με την Scarlet Witch και η πρωταρχική του επιδίωξη είναι η εξερεύνηση του τι εστί άνθρωπος.

Στην προσπάθεια του αυτή, το comic The Vision δίνει την ευκαιρία στον χαρακτήρα να φτιάξει οικογένεια… και τα αποτελέσματα είναι απείρως creepy και τραγικά.

Ο Vision λοιπόν, μαζί με την γυναίκα του Virginia και τα δύο παιδιά τους Viv και Vin μετακομίζουν λίγο έξω απο την Washigton DC και αρχίζουν την ζωή τους σε κάτι που μοιάζει το Αμερικάνικο Όνειρο. Σπίτι στα προάστια, ησυχία και καλό σχολείο για τα παιδιά.

Tα παιδιά γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωπα με το σοκ και το δέος των άλλων παιδιών στο σχολείο και ως κλασσικοί έφηβοι θα αρχίσουν να έχουν τις υπαρξιακές αναζητήσεις τους. Έχοντας πρόσβαση όμως σε μία τεράστια database από δοκίμια, κείμενα κτλ, οι συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους τα μέλη της οικογένειας Vision, είναι πρωτοκλασάτη φιλοσοφία.

Γρήγορα, από το πρώτο τεύχος, το ίδιο comic προοικονομεί την καταστροφή αυτού του project. Και αυτό μάλλον είναι και το πρόβλημα σε αυτή την οικογένεια. Στον πυρήνα του είναι μία beta προσπάθεια του Vision να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια, πράγμα που δεν ξέρω αν υπάρχει γενικώς στον κόσμο.

Η Virginia, η Viv και ο Vin έχουν μια προσωπικότητα που είναι “γραμμένη” από τον πατέρα/δημιουργό Vision. Για τους 3 αυτούς το να δημιουργήσουν την δική τους προσωπικότητα σημαίνει να παρεκκλίνουν από το αρχικό πλάνο. Να γίνουν κάτι άλλο, όπως ακριβώς ο Vision έκανε όταν αρνήθηκε να ακολουθήσει τα πλάνα του Ultron.

Κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία μας. Όταν ο Grim Reaper επιτίθεται στην οικογένεια (απόντος του Πατέρα) η Virginia θα προσπαθήσει να σώσει την κόρη της και θα παραβεί μία από τις βασικές λειτουργίες: σκοτώνει τον villain και το κάνει ακόμα καλύτερο λέγοντας στα παιδιά “μην το πείτε στον μπαμπά!”

Το θέμα θα πάρει τραγικές προεκτάσεις πολύ γρήγορα και μέσα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η οικογένεια ανδροειδών θα δοκιμάσει τα όρια τους και θα τους μεταλλάξει στο τέλος της ιστορίας σε κάτι διαφορετικό.

Το θέμα με το The Vision είναι ότι δουλεύει σε όλες του τις παραμέτρους. Είναι ένα σκοτεινό sci-fi, με εξαιρετικό art, φοβερούς διαλόγους και απίστευτα σκληρές στιγμές. Όταν κάτι τόσο πρωτότυπο γεννιέται μέσα από έναν τόσο μεγάλο οργανισμό, μπορούμε να έχουμε πίστη ότι στο μέλλον θα δούμε και άλλα τέτοια καταπληκτικά έργα.    Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist