Η Θραύση των Οστών – Ο Αφανισμός των Μάγων (Βιβλίο 1ο)

Written by on 22 Απριλίου 2017


[sgmb id=”1″]

Η Θραύση των Οστών ήταν για μένα ο τίτλος της Mamaya που με ιντρίγκαρε περισσότερο. Λόγω εξωφύλλου και τίτλου ο νους πήγαινε σε high fantasy μονοπάτια και έχοντας γνώση του σκοπού της κολεκτίβας Άρπη (που έχουν σκοπό να μεταφέρουν φανταστικό μπολιασμένο με ελληνικό… ταμπεραμέντο) ήθελα να δω τι έχει να μας παρουσιάσει ο Στέφανος Κόκκινος.

Όλες οι προσδοκίες μου πήγαν στον βρόντο. Το βιβλίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ότι περιμένεις ή έχεις διαβάσει από Έλληνα ή ξένο συγγραφέα. Είναι ένας απόλυτα πρωτότυπος κόσμος, με νέους κανόνες, σύστημα, φυλές και λοιπά και λοιπά. Σου παίρνει αρκετό διάστημα για να συγχρονιστείς και σε αυτό δεν βοηθάει το πάνε έλα σε δεκάδες χαρακτήρες που εμφανίζονται για ένα κεφάλαιο.

Αυτά φυσικά στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Στην συνέχεια όλα αρχίζουν και δένουν. Οι χαρακτήρες που έχουν σημασία ξεχωρίζουν, αρχίζεις και μαθαίνεις τη λειτουργία της μαγείας, τι είναι τα Χρωματικά Μονοπάτια, το Υφαντό της Μοίρας, οι Μανούσγια, οι Ρκιόλ και οι Δράκοι (ναι ακόμα και αυτός ο όρος παίρνει μία ξεχωριστή έννοια στην Θραύση των Οστών).

Αυτό που εξέπληξε είναι ότι τα αποσπάσματα από “αρχαία κείμενα” μεγάλων Δασκάλων που ανήκουν στην προϊστορία του κόσμου του Σ. Κόκκινου είναι το ίδιο άκρως χρήσιμα αλλά και ενδιαφέροντα. Ένιωσα σε κάποια στιγμή ότι θέλω να διαβάσω το βιβλίο του Απίλκαμον και όχι του Κόκκινου (Χε!).


Στο 1.17.45 συζητάμε με την ομάδα της Άρπης για τη Θραύση των Οστών. 

Η ιστορία είναι πολύπλοκη, ξεκινάει με πολλά κομμάτια του παζλ σκορπισμένα, μαθαίνεις σιγά σιγά ένα ένα ποια είναι χρησιμότητα του και όταν δένουν όλα μαζί αρχίζεις και ρουφάς τις σελίδες πολύ πιο γρήγορα από ότι πριν.

Στην Θραύση των Οστών παρακολουθούμε την αρχή ενός τριπλού πόλεμου. Ο Ντάβαδον, ο Δράκος του Πράσινου Μονοπατιού σχεδιάζει μαζί με άλλα Μονοπάτια να αλλάξει το status quo και να απορροφήσει όσο περισσότερο δύναμη μπορεί. Ο ίδιος φυσικά έχει πιο σκοτεινά, προσωπικά, σχέδια τα οποία όμως θα προκαλέσουν την αφύπνιση μιας αρχαίας οντότητας, η οποία ακόμα και όσο βρίσκεται σε λήθαργό σπέρνει τον πανικό στο κόσμο των Μάγων.

Το Λευκό Μονοπάτι θα στείλει τον Αναζητητή να βρει τον τρόπο να νικήσει την οντότητα αυτή και συγχρόνως καθώς όλες οι πλευρές ετοιμάζουν τις κινήσεις τους εμείς παρακολουθούμε τους παίκτες αλλά και τα πιόνια να κινούνται στην τεράστια σκακιέρα των Τριών Νησιών όσο τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται συναρπαστικά.

Η Θραύση των Οστών είναι ένα δύσκολο βιβλίο, αλλά όσο χρειάζεται. Είναι ένας εντελώς καινούριος κόσμος με δικούς του κανόνες και φιλοσοφία, περίπλοκους νόμους και μία ιστορία που βασίζεται τόσο στην έμπνευση του συγγραφέα όσο και στις εσωτερικές αναζητήσεις του.

Αξίζει προφανώς τα χρήματα και τον χρόνο σου…

Η Θραύση των Οστών - Στέφανος Κόκκινος

8.5

Βαθμολογία

8.5/10


Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist