Γυρίστε τον Γαλαξία με Οτοστόπ – Η πιο κωμικά παρανοϊκή επιστημονική φαντασία!

Written by on 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα πρωινό Πέμπτης, ο Άρθουρ Ντεντ μαθαίνει οτι εξαιτίας μιας γραφειοκρατικής απόφασης, το σπίτι του θα κατεδαφιστεί για να κατασκευαστεί ένας δρόμος. Η έκπληξη και τα νεύρα του θα παραμεριστούν όταν ο φίλος του Φόρντ, ο οποίος είναι εξωγήινος, θα τον ενημερώσει οτι ο πλανήτης Γη θα καταστραφεί… για να κατασκευαστεί στην θέση της διαγαλαξιακή λεωφόρος!

 
Κάπως έτσι ξεκινάει το Γυρίστε τον Γαλαξία με Οτοστόπ, ένα απο τα πιο ευφάνταστα βιβλία επιστημονικής φαντασίας. 
Εξαιτίας της ταινίας, το βιβλίο μου ήταν γνωστό εδώ και χρόνια αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω το βιβλίο, μέχρι που το βρήκα παρατημένο σε μια βιβλιοθήκη και το πήρα. Για αρχή το βιβλίο φαίνεται μικρό αλλά απο το πρώτο κεφάλαιο καταλαβαίνεις οτι είναι γεμάτο με ευφυή αγγλικό χιούμορ και πανέξυπνη επιστημονική φαντασία.
Ο Άρθουρ Ντεντ μαζί με τον Φόρντ, θα ταξιδέψουν στο σύμπαν, με τον Άρθουρ να προσπαθεί να καταλάβει τι του γίνεται, ενώ ο Φόρντ χαίρεται που επιτέλους ξεκόλλησε απο τον αρχέγονο πλανήτη Γη. Ο Φόρντ είναι έμπειρος ταξιδιώτης και γράφει και ο ίδιος στον ταξιδιωτικό οδηγό Πως να γυρίσετε τον Γαλαξία με Οτοστόπ.
Τα άρθρα του οδηγού που διαβάζουμε μέσα στο βιβλίο είναι και ο λόγος που είναι τόσο αστείο ανάγνωσμα το Γυρνώντας τον Γαλαξία με Οτοστόπ.
Το καυστικό χιούμορ που σατιρίζει τα πάντα είναι το στοιχείο που θα πρέπει να σε κάνει να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Δεύτερο πρέπει να είναι η κωμικά παρανοϊκή πλευρά της επιστημονικής φαντασίας που ο Ανταμ Ντάγκλας είναι ο ποιος άξιος εκπρόσωπος.
Ο Ντάγκλας, γύρισε την Ευρώπη με οδηγό το “A hitchhiker’s guide to Europe”. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του είχε την ιδέα για έναν παρόμοιο οδηγό για τον Γαλαξία και τον έκανε πραγματικότητα δημιουργώντας την ομώνυμη εκπομπή στο ραδιόφωνο BBC. To πρώτο βιβλίο της τριλογίας βγήκε το 1979 και ακολούθησαν το “Ρεστοράν στο τέλος του Σύμπαντος”, το “Η Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα” αλλά η τριλογία δεν σταμάτησε εκεί και συνεχίστηκε με άλλα τρία βιβλία, που συνέχισαν τις περιπέτειες του Άρθουρ στο αχανές σύμπαν, μαζί με το καταθλιπτικό ρομπότ Μάρβιν.
Το Γυρνώντας τον Γαλαξία με Οτοστόπ το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν ένα χαλαρό βιβλίο αλλά ικανότατο για να σε κάνει να γελάσεις.
 
Ημερ. Έκδοσης: 2012
Αριθμός Σελίδων: 208
Διαστάσεις: 13,5 cm x 20,5 cm
Συγγραφέας: Douglas Adams
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης
Τιμή: €13,90



Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist