Οι αληθινές Dora Milaje (οι bodyguards του Panther) είναι πολύ πιο τρομαχτικές από ότι φαντάζεσαι…

Written by on 23 Φεβρουαρίου 2018

Γνωστές ως Dahomey Warriors και N’Nonmiton στη Δημοκρατία του Benin, η στρατιωτική αυτή ομάδα γυναικών είναι η έμπνευση για τις Dora Milaje στο Black Panther.

Είναι η μόνη καταγεγραμένη στρατιωτική ομάδα στην ιστορία αποτελούμενη πλήρως από γυναίκες και όπως γράφει ο Stanley Alpern (συγγραφέας που μελέτησε την γλώσσα του Benin):

“Όταν οι Αμαζόνες έβγαιναν έξω από το παλάτι, είχαν μαζί τους μια σκλάβα που κουβαλούσε ένα κουδούνι. Ο ήχος έλεγε σε κάθε αρσενικό να φύγει από τον δρόμο τους, να κρατήσουν κάποια απόσταση και να κοιτάζουν αλλού”

Στους Franco-Dahomean πολέμους αναφέρθηκαν πολλές απώλειες καθώς οι Γάλλοι στρατιωτικοί υποτιμούσαν τις πολεμίστριες και δεν τις αποτελείωναν. Αυτό οδήγησε σε σπέσιαλ αποστολές των N’Nonmiton που στόχευαν τους Γάλλους αξιωματικούς, με μεγάλη επιτυχία.

Στον δεύτερο Franco-Dahomean πόλεμο, οι Γάλλοι επικράτησαν με τη δύναμη των όπλων και το σώμα διαλύθηκε με τις περισσότερες να πεθαίνουν στις 23 μάχες που δόθηκαν. Οι λεγεωνάριοι ανέφεραν το θάρρος και την τόλμη των γυναικών.

Η τελευταία, μία γυναίκα 100 χρονών ονόματι Nawi, πέθανε το 1979 σε ένα απομακρυσμένο χωριό…

Πηγές:
http://www.messynessychic.com/2016/03/18/meet-the-amazonian-terminators-of-dahomey-the-most-feared-women-in-history/
https://face2faceafrica.com/article/the-legendary-dahomey-amazons-are-the-real-life-all-womens-army-in-black-panther
https://theglowup.theroot.com/digging-the-dora-milaje-then-love-the-dahomey-women-wa-1823114028

 

Black Panther Review
[spreaker type=player resource=”episode_id=14082056″ width=”100%” height=”600px” theme=”dark” playlist=”show” playlist-continuous=”false” autoplay=”false” live-autoplay=”false” chapters-image=”true” hide-logo=”false” hide-likes=”false” hide-comments=”false” hide-sharing=”false” cover=”https://d3wo5wojvuv7l.cloudfront.net/images.spreaker.com/original/16f9f199acbc7ca2680f0efe4e0a926c.jpg”]Monkey Bros Radio

Tune in || Trip Out

Current track

Title

Artist